linkstrategie
Image default
Zakelijke dienstverlening

Goederen importeren uit China en de douane-afhandeling daarvan

Goederen importeren uit China is iets wat in Nederland al eeuwenlang gebeurt. Niet enkel om ze hier aan de consument te verkopen, maar ook om dit weer naar andere landen in de EU uit te voeren. Dit is mogelijk dankzij de ligging van ons land en de goede infrastructurele verbindingen. Zakendoen met Chinese partijen is vooral de afgelopen jaren steeds makkelijker en mede daarom populairder geworden. Gaat u goederen importeren uit China of andere delen van Azië, dan is het van groot belang om op de hoogte te zijn van de douanekosten en de documenten die u nodig heeft. 

Douanekosten bij geïmporteerde artikelen van buiten de Europese Unie

Gaat u goederen importeren uit China of een ander Aziatisch land? Dan worden daarvoor douanekosten in rekening gebracht. Dit geschiedt volgens de douane- en btw-regelgeving die stelt dat u een bepaald bedrag aan belasting dient te betalen wanneer u vracht van buiten de EU importeert. De hoogte van de kosten is afhankelijk van de hoeveelheid en het type product. U doet hiervoor elektronisch aangifte, waarvoor u een EORI-nummer nodig heeft.

Het EORI-nummer

EORI is een afkorting voor Economic Operators Registration and Identification en is een persoonsgebonden identificatienummer om zaken met de Douane te kunnen afhandelen. Wanneer u internationaal handelt, dus ook bij het goederen importeren uit China en de rest van Azië, is dit nummer verplicht. Het EORI-nummer kan naast door een BV ook worden gebruikt door natuurlijke personen met een eenmanszaak.

Ondersteuning bij het importproces

Wilt u goederen importeren uit China, dan komt daar een hoop bij kijken. De douane-afhandeling is daar slechts een onderdeel van. Als importeur wilt u echter ook verzekerd zijn van de kwaliteit van de door u ingevoerde handel en een veilige aankomst ervan in Nederland. Een strategische sourcing organisatie als CSP kan u daarbij helpen. Behalve een kantoor in Zeist heeft deze betrouwbare partner ook kantoren in Hong Kong, Zhejiang en Guangzhou. De specialisten van CSP kunnen de import van uw artikelen tot in detail coördineren.

https://www.cspacific.com/