ma. aug 2nd, 2021
Linkstrategie

 

Natuurlijk zijn we allemaal liefhebbers van echte planten en bloemen. We waarderen hun groen, geur, frisheid en variatie en we weten ook dat ze een bijdragen aan de verbetering van de lucht. Daarom is de vraag duidelijk, waarom kiezen voor kunstbloemen en -planten als decoratie? Toch zijn er enkele redenen die daarvoor spreken en het gebruik van kunstplanten en kunstbloemen rechtvaardigen. Iedereen die zich wel eens met de verzorging van planten heeft beziggehouden, heeft ondervonden dat dit behoorlijk tijdrovend kan zijn. Er is ook niet altijd iemand met ”groene vingers” bij je thuis of in je bedrijf die voor een blijvend mooi uiterlijk van de planten kan zorgen.

Een kwestie van plaats

Er zijn echter ook plaatsen of lokalen waar een vergroening met echte planten of een floristisch arrangement gewenst is, maar uitgesloten er niet genoeg natuurlijk licht om de planten voldoende licht te geven. Of het is te warm, te koud of gewoon te tochtig voor een echte planten. In dit geval hoef je niet af te zien van decoratieve blikvangers. Zelfs de professional zal in dit geval een kunstplant aanbevelen om het interieur op te fleuren. De kwaliteit van de planten en bloemen is in de loop van de tijd aanzienlijk verbeterd, zodat ze niet langer de tweede keus hoeven te zijn. Ze zijn vooral ook visueel aantrekkelijk.

Robuust en flexibel

Kunstplanten zijn stevig. Ze hebben, behalve het af en toe afstoffen van de bladeren geen speciale zorg nodig. In tegenstelling tot echte planten verliezen ze geen bladeren, is er geen levensduur, geen verwelking, geen plantenziekten en geen vervuiling door potgrond. Ze kunnen ook worden geplaatst op plaatsen waar het licht en de temperatuurschommelingen ongunstig zijn voor de planten. Ze zijn gemakkelijk te verplaatsen, waardoor ze ze ideaal zijn voor beurs- of evenement-decoratie. De eenmalige investering in kunstplanten is dus rendabel en rechtvaardigt zichzelf? Ze bieden gedurende een lange periode een verscheidenheid aan toepassingen.

 

                                                    

 

Door