linkstrategie
Image default
Electronica en Computers

Een goede videokaart kopen

Een goede videokaart kopen

Een goede of de Beste videokaart kopen kan best nog wel een uitdaging zijn. De videokaart is ook wel bekend als de grafische processor van een computer onder de naam GPU.  Naast de processor heeft hij namelijk ook een belangrijke taak te voltooien. De videokaart is verantwoordelijk voor het beeld, maar ook de aansluitmogelijkheden. Het is verstandig om te kijken naar een videokaart die over meerdere aansluitingen beschikt zodat je ook meerdere schermen kunt aansluiten. Dit kan een HDMI, VGA, DVI of displayport aansluiting zijn. De meest bekende merken zijn toch wel AMD en Nvidia, maar daar zit ook veel verschil in. Het is dus niet dat we kunnen zeggen dit merk is het beste of dat merk. Het is een beetje wat jij uit de computer wil halen. Op basis van die info kun je de beste kopen.

Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten

Bij 5top hebben wij een aantal tips als je de beste videokaart wil kunnen kopen. Het belangrijkste is dan toch wel de GPU. Deze bepaald namelijk ook wat de maximale resolutie is. Dit kan Full HD zijn, maar tegenwoordig heb je natuurlijk ook 4K. Daarnaast is het ook erg handig als een videokaart over een koeler beschikt. Dit beschermt hem tegen oververhitting, wanneer je over kloksnelheden heen gaat of hem echt langdurig gebruikt. Het is zeker zijn investering waard omdat je hiermee dus ook de levensduur verlengd. Gamers zijn immers vaak fanatiek en stoppen dat gaat niet zomaar. Met de nieuwste videokaarten kun je tevens ook 3D beelden bewerken waar toch wel echt een toekomst in ligt.

Daarnaast is het ook verstandig om vooraf te kijken welke ondersteuning een game of programma vraagt. Vaak geven zij een bepaalde snelheid of werkgeheugen aan. Tevens kun je vaak ook bij de fabrikant op de website zien of hij geschikt is ja of de nee. Afhankelijk van je budget zijn er veel extra functies beschikbaar. Het is een persoonlijke keuze waarbij je zelf bepaald of je dit wil hebben en of je dit nodig hebt.