linkstrategie
Image default
Electronica en Computers

Nieuwe hardware gekocht? Wat te doen met de oude hardware?

Als bedrijf wilt u meegaan met de trends en ontwikkelingen in de online wereld. Ten opzichte van jaren geleden wordt bijna alles nu online gedaan. Pen en papier worden nog nauwelijks gebruikt op de werkvloer. Het meegaan met de trends en ontwikkelingen klinkt natuurlijk leuk, maar het kan u als bedrijf ook veel gaan kosten. Steeds weer de beste apparaten aanschaffen kost geld, maar ook de oude apparaten die niet meer worden gebruikt verliezen hun waarde. Het is enorm zonde om die oude apparaten daar maar stof te laten happen terwijl u andere dingen kan doen met de oude hardware. Verder leest u wat u kunt doen met oude hardware en welke andere mogelijkheden er nog liggen om kosten te besparen.

Laat uw oude hardware opkopen!

De oude hardware verliest over tijd zijn waarde. Het is dus belangrijk als u nog geld wil zien om de apparaten zo snel mogelijk te verkopen als u deze niet meer nodig heeft. U kunt er voor kiezen om zelf als verkoper aan de slag te gaan, maar dit kost in veel gevallen veel energie en tijd. Tijd en energie die u ook aan andere dingen kan besteden voor het bedrijf. Voor deze bedrijven zijn bepaalde partijen in de wereld gekomen die doen aan hardware opkopen. Deze bedrijven geven u een prima prijs, minder dan als u zelf gaat verkopen, en zorgen ervoor dat de oude apparaten worden opgehaald. Kost u dus weinig moeite, en u krijgt er een mooi prijsje voor. Deze partijen bieden daarbij ook aan om de achtergebleven data te verwijderen of te vernietigen. Tegenwoordig lekt er veel data, veel door hackers, maar dit gebeurd ook doordat bedrijven of personen niet goed de achtergebleven data verwijderen van de oude hardware. Deze bedrijven hebben daar bepaalde tools voor die ervoor zorgen dat u gerust uw apparaten weg kan doen.

Verhuur of geef weg aan andere instellingen

Een leuk prijsje voor de oude hardware krijgen is natuurlijk fijn, maar misschien heeft uw bedrijf dit niet perse nodig. Het is daarom goed om de oude apparaten misschien te gebruiken voor een goed doel of voor een instelling die geen geld heeft voor apparaten. Zo kunt u denken aan scholen, verpleeghuizen of andere instellingen. Deze instellingen hebben maar een bepaald budget en hebben het dus lastig om de apparaten zelf te kopen. U kunt als bedrijf deze instellingen zeer blij maken en u weet dat uw oude apparaten ergens anders waardevol zijn in plaats van in de kast op kantoor.

Hardware leasen

Steeds nieuwe apparaten kopen gaat een bedrijf veel geld kosten. De oude apparaten worden minder waard en de nieuwe producten worden ook steeds duurder. Dit is natuurlijk niet ideaal voor uw bedrijf. Een mooie optie hiervoor is dat u kiest om de apparaten te leasen. Er zijn bepaalde partijen die deze dienst aanbieden. U huurt de nieuwste apparaten voor een maandelijkse prijs, en kunt deze weer inleveren als u nieuwe apparaten wilt. Verder heeft u ook geen kosten aan reparatie. Natuurlijk is de prijs van leasen per maand uiteindelijk duurder dan de aankoopwaarde, maar het zorgt voor minder gedoe en u hoeft geen grote investering in één keer te doen. Dit is dus ook ideaal voor kleinere bedrijven.