linkstrategie
Image default
Dienstverlening

Verlaag uw verzuimkosten en voorkom burn-out met bedrijfspsychologie

Burn-out klachten in de organisatie wilt u als werkgever natuurlijk koste wat kost voorkomen. Een verzuimende werknemer kost u als werkgever al gauw 250 euro per dag. Daarnaast veroorzaken burn-out klachten een hoop leed bij uw werknemers. De bedrijfspsycholoog helpt werkgevers en werknemers om met bevlogenheid en vitaliteit te kunnen werken. Bedrijfspsychologie is er om organisaties vitaal te maken en goed te laten presteren.

Hoe voorkom ik burn-out in de organisatie?

Om burn-out in de organisatie te voorkomen is het belangrijk dat u weet hoe u burn-out klachten bij uw medewerkers herkent. Want, hoe herken je een burn-out eigenlijk? Om daarbij te helpen heeft Evoli Bedrijfspsychologie een burn-out training in het leven geroepen. Deze burn-out training is speciaal voor werkgevers en leidinggevenden en helpt u bij het herkennen van signalen van medewerkers die wijzen op burn-out klachten. De training is opgebouwd met de meest recent inzichten uit de bedrijfspsychologie en zorgt er voor dat u als leidinggevende weet wat u beter wel en niet kan doen

Wat als mijn medewerker burn-out klachten heeft?


Door een combinatie van werk en privé gerelateerde problemen kan iemand toch in een burn-out terechtkomen. Het is dan belangrijk dat u als werkgever of leidinggevende adequaat handelt. Belangrijk is om te beseffen dat u niet de therapeut van uw collega bent. Snel professionele hulp inschakelen van een bedrijfspsycholoog is dan belangrijk.


Stem samen met uw collega af hoe vaak u contact heeft, maar doe dat in het begin zeker niet te veel. Wat ook niet handig is, is om uw werknemer volledig ‘vrij’ te laten en niks van u te laten horen, daarmee vervreemd uw werknemer van het werk en wordt de drempel om terug te keren alleen maar hoger. De bedrijfspsycholoog helpt niet alleen uw werknemer om te herstellen, maar bespreekt het proces met de werkgever, om zo tot een soepel herstel te komen.

Erger voorkomen met bedrijfspsychologie

Niks doen bij burn-out klachten is geen optie. Werkgever en werknemer zijn samen verantwoordelijk voor het burn-out herstel. Het is natuurlijk belangrijk dat u als werkgever weet: hoe herken je een burn-out, maar ook dat een werknemer tijdig hulp ontvangt van een bedreven bedrijfspsycholoog.


Om u als werkgever op gang te helpen heeft Evoli Bedrijfspsychologie het e-book burn-out uitgebracht, dat u gratis kunt downloaden. Dit e-book burn-out is er speciaal voor leidinggevenden en managers om ze te ondersteunen als medewerkers burn-out klachten hebben.