linkstrategie
Image default
Gezondheid

Goede gezondheidseffecten van vapen

Wetenschappers hebben jarenlang bewijs verzameld dat suggereert dat vapen een veiliger alternatief is voor traditioneel roken. Het grote publiek heeft nu al meer dan een decennium toegang tot e-sigaretten en er komt meer onderzoek naar voren dat de positieve gezondheidseffecten van vapen ondersteunt. Verschillende onderzoeken toonden aan dat mensen die overgestapt zijn op vapen in plaats van traditionele sigaretten zich beter voelen nadat ze dit hebben gedaan. Dit is uitstekend nieuws omdat het direct overeenkomt met nieuw onderzoek dat de voordelen aantoont van het overschakelen van traditionele sigaretten naar vapen.

Wist u dat?

Wist u dat mensen die roken een veel grotere kans hebben op het ontwikkelen van ademhalingsaandoeningen zoals bronchitis of longontsteking? Er is een studie gepubliceerd om de gezondheidseffecten te meten van mensen die zijn overgestapt van traditionele sigaretten naar vapen. Deze ontdekte dat het overschakelen op vapen de biomarkers van roken aanzienlijk verminderde – net zoveel als het volledig stoppen met roken.

E-Sigaret kan helpen

Het is geen geheim dat het roken van traditionele sigaretten grote schade kan aanrichten aan uw hele cardiovasculaire systeem. Roken geeft u een verhoogd risico op het ontwikkelen van hoge bloeddruk. Het stimuleert ook de opbouw van plaque aan de binnenkant van uw bloedvaten, en dit kan uw bloedstroom beperken. Wanneer dit gebeurt, vormt het de weg voor het ontwikkelen van coronaire hartziekte, pijn op de borst, onregelmatige hartslag, hartaanval, beroerte of overlijden.

Eén studie ondersteunde dat het overschakelen van traditionele sigaretten naar vapen je bloeddruk kan verlagen. Er zit geen e liquid in de nicotine. Bij de deelnemers aan het onderzoek werd hun bloeddruk en hartslag tijdens het onderzoek gecontroleerd. Ze verdeelden mensen die verdampten in drie categorieën, afhankelijk van of ze weinig, veel of geen nicotine hebben verdampt.

Mensen die hun tabaksinname verminderden of stopten, vertoonden een gestage en langdurige daling van hun algehele bloeddruk ondanks hun nicotinegebruik. Dit vermindert op zijn beurt uw risico op hart- en vaatziekten en aanverwante problemen, wat suggereert dat vapen mensen mogelijk kan helpen om langer en gezonder te leven. Mede ook doordat er geen nicotine zit in de e liquid.

Aanzienlijke vooruitgang

Het gebruik van e-sigaretten heeft aanzienlijke gezondheidsvoordelen en verbeteringen laten zien ten opzichte van traditioneel roken. De resultaten zijn niet onmiddellijk, maar het onderzoek toont aan dat ze u op de lange termijn kunnen helpen. Steeds meer onderzoek ondersteunt de gezondheidseffecten van vapen.