linkstrategie
Image default
Bedrijven

Leer goed te werken met Excel!

In vele bedrijven of posities is het werken met Excel een noodzaak. Vaak wordt er ook naar gevraagd op job interviews en om in de meeste internationale te werken is een kennis van Excel noodzakelijk. Daarom zetten we hier een aantal tips op een rijtje, zodat u toch een beetje met Excel kan werken!

 

Leer de basisprincipes, zoals Excel cellen splitsen

Excel is een zeer veelzijdig programma dat werkt met cellen. Die cellen worden dan vermenigvuldigd, gesplitst of samengevoegd om berekeningen of projecten te volbrengen. Het is dus een goed idee om een cursus te volgen of om op te zoeken bepaalde zaken worden gedaan. Excel cellen splitsen is bijvoorbeeld helemaal niet moeilijk. Om Excel cellen te splitsen moet u louter de short cut kennen, namelijk F4.

 

Zoek uit wat u het meest nodig hebt in Excel.

Zoals al gezegd, kan Excel voor veel worden gebruikt. Je hebt echter niet alle functie in Excel nodig voor je huidige of toekomstige job. Misschien ben je wel voornamelijk bezig met berekeningen, of misschien maak je een planning om projecten of werknemers beter te managen. Daarom is het een goed idee om uit te zoeken wat je nodig hebt in je job, zodat je daar het meeste op kan oefenen. Zo gaan uw taken steeds vlotter in Excel!

 

blijf oefenen door zelf projectjes te creëren

Excel moet niet alleen nuttig zijn op de werkvloer, maar kan ook een heel handige tool zijn in uw eigen dagelijks leven. Daarom kan u er gebruik van maken door bijvoorbeeld Excel bladen aan te maken voor uw persoonlijke financiën of voor een wekelijkse planning. Zo leert u te werken met de applicatie terwijl uw eigen leven wat meer op orde komt te staan. Al doende leert men namelijk het meeste bij!

https://hulpbijexcel.nl/excel-cellen-splitsen/