linkstrategie
Image default
Aanbiedingen

Een duikje in de wereld van de verkeersborden

Iedereen die deelneemt aan het verkeer heeft er mee te maken: verkeersborden. Deze borden, die overal langs de wegen te vinden zijn, geven aan wat je niet of juist wél moet doen. Ze zijn bedoeld om het verkeer in goede banen te leiden en ongelukken te voorkomen, net zoals verkeerslichten en rijstrookmarkeringen bijvoorbeeld. Wist je trouwens dat Nederland ruim drie miljoen verkeersborden telt? Zonder deze borden zou het een chaos zijn op de weg. Daarom geven we jou met deze blog graag een duikje in de wereld van de verkeersborden. Lees je mee?

 

Het ene verkeersbord is het andere niet

 

Dat het ene verkeersbord het andere niet is, moge duidelijk zijn. Er bestaan vandaag de dag zoveel verschillende verkeersborden dat ze voor het gemak in verschillende categorieën of series zijn ondergebracht. Verkeersborden uit de A-serie gaan bijvoorbeeld over de snelheid, terwijl verkeersborden uit de E-serie betrekking hebben op parkeren en stilstaan. Weer andere borden regelen de voorrang of rijrichting. En zo zijn er nog tal van series te bedenken, die allemaal gaan over een ander onderwerp binnen het verkeer: informatie, bewegwijzering, waarschuwing, bebouwde kom, geslotenverklaring, et cetera. Wist je dat er ook binnen de scheepvaart gebruik wordt gemaakt van verkeersborden? Deze speciale borden moeten zorgen voor veilig bevaarbare waterwegen voor zowel de pleziervaart als de beroepsvaart.

 

Plaatsingsvoorschriften voor verkeersborden

 

Verkeersborden mogen natuurlijk niet zomaar lukraak ergens geplaatst worden. Een verkeersbord dat op een verkeerde plek geplaatst is, kan de veiligheid van weggebruikers ernstig in gevaar brengen. Denk bijvoorbeeld aan een bord dat te dicht langs de weg staat. Dit kan eventuele uitwijkmogelijkheden belemmeren. Daarom gelden er zogenaamde plaatsingsvoorschriften voor verkeersborden. Hierin staat overigens ook vermeldt dat de borden ook ’s nachts duidelijk zichtbaar moeten zijn en al van een ruime afstand te lezen moeten zijn.

 

Verkeersborden kopen?

 

Verkeersborden kopen? Bij Traffic Safety Systems ben je aan het juiste adres. Je vind hier namelijk niet alleen een zeer ruim assortiment aan standaard verkeersborden en bijbehorende bevestigingsmaterialen, maar ook speciale scheepvaartborden en LED attentieborden bijvoorbeeld. Neem zelf eens een kijkje op de website om te zien welke verkeersborden er zoal worden aangeboden.

 

https://www.trafficsafetysystems.eu/nl/