linkstrategie
Image default
Aanbiedingen

Oprijplaten

Een oprijplaat is een accessoires voor bijvoorbeeld een aanhangwagen. Het wordt gebruikt om voertuigen, machines en steekwagens op de laadvloer te plaatsen en ze er weer af te halen. Niet elke oprijplaat is hetzelfde. Wij vertellen jou graag meer over de oprijplaten voor de aanhanger. Lees snel verder en ontdek meer over de verschillende mogelijkheden van een oprijplaat. 

Materialen 

De oprijplaten worden over het algemeen gemaakt van twee verschillende materialen, namelijk staal of aluminium. Beide soorten zijn erg sterk, maar enkel aluminium is licht in gewicht. Het vermelde laadvermogen van een oprijplaat wordt vaak weergegeven per plaat. Indien het anders is, dan staat dit vermeld bij de productinformatie van de oprijplaat. Ondanks dat aluminium lichter is van gewicht, wordt hij niet minder sterk dan een andere oprijplaat. Doordat het aluminium materiaal verzinkt is, gaan ze niet roesten. Hierdoor is de levensduur vrij lang. 

Vormen oprijplaten 

De oprijplaten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. De rechte oprijplaten worden het meest gebruikt, maar daarnaast zijn er ook opklapbare of gebogen oprijplaten verkrijgbaar. De rechte oprijplaten nemen weinig ruimte in beslag en zijn dus eenvoudig op te bergen. De gebogen vorm wordt veel gebruikt bij het oprijden van lage voertuigen of machines. Doordat de plaat gebogen is, ontstaat er geen hoek tussen het hoog liggende punt van de oprijplaat en de onderliggende laadklep van de aanhangwagen. 

Lengte en breedte 

De lengte en breedte van de oprijplaten is van essentieel belang voor het gebruik. De breedte van de oprijplaat moet groter zijn dan de wielen van jouw voorwerp wat je wilt verplaatsen. Indien het wiel breder is, dan overlapt hij de oprijplaat en daardoor kan het zijn dat het voertuig niet over de oprijplaat kan rijden. Daarnaast is de lengte ook niet geheel onbelangrijk. Indien het voertuig hoog is, dan dien je gebruik te maken van een lange oprijplaat. Anders wordt de oprijplaat te steil en kan je niet gemakkelijk de laadvloer te betreden. Als de aanhangwagen laag is, dan kan de oprijplaat vanzelfsprekend een stuk korter zijn. 

 

https://www.aanhangwagendirect.nl/