linkstrategie
Image default
Bedrijven

3 tips bij het kopen van steigerhout meubels

Ben jij op zoek naar steigerhout meubels? Steigerhout is perfect geschikt om jouw interieur een unieke look te geven. In dit artikel geven we je een aantal tips bij het vinden van mooie meubels gemaakt van steigerhout voor bij jou in huis.

1. Let op de kleuren 

Een van de belangrijkste dingen bij het uitkiezen van meubels die passen bij de rest van je interieur is de kleur van de meubels.

Veel mensen kiezen een paar dominant kleuren per kamer en zoeken in deze kleuren hun meubels uit. Als je hout verft, dan kun je dezelfde regels hiervoor toepassen. Voor steigerhout kun je bijvoorbeeld kiezen voor zwart, wit of bruin. Als je een bepaalde bruintint kiest, gebruik deze dan consistent in de kamer. Hiernaast kun je een of twee andere kleuren kiezen en deze gebruiken bij de keuze voor bepaalde type meubels.

Behoud je de natuurlijke look van steigerhout voor uw meubels, dan maakt het iets lastiger om dit mooi in het kleurenpalet van de kamer te passen. Een tip is in elk geval om consistent hetzelfde type hout te gebruiken. Gebruik dus in de kamer overal steigerhout van dezelfde tint.

2. Koop de meubels bij hetzelfde bedrijf en van dezelfde lijn 

Veel fabrikanten hebben een bepaalde stijl die in veel van hun producten terugkomt. IKEA staat hier natuurlijk in het bijzonder bekend om. Als je bij iemand thuis komt, ben je zeker niet de enige als je herkent wat van deze winkelketen afkomstig is. Misschien kun je zelfs de lijn benoemen. Ook daarin ben je dan niet de enige.

De tip is om heel consistent kleine stijldetails te laten matchen. De kleur van het hout – of de tint van het steigerhout als je het naturel gebruikt – dient dus overal hetzelfde te zijn. En zeker als je meubels uit dezelfde lijn koopt, dan passen ze waarschijnlijk goed bij elkaar.

3. Besteed niet teveel geld aan uw meubels

Het vinden van mooie en kwalitatief goede meubels die goed bij elkaar passen hoeft niet duur te zijn. Een van de duurste zaken waar het op meubels aankomt is het type hout dat wordt gebruikt. Hout als eikenhout is bijvoorbeeld erg duur. Veel houtsoorten zitten daar tussenin. Sommige producenten maken van steigerhout meubels: dit is een goedkope houtsoort, wat voor de betekent dat je niet onnodig veel betaalt voor je meubels.