linkstrategie
Image default
Bedrijven

Een intercomsysteem bij u thuis of voor uw bedrijfspand

Met een intercomsysteem kunt u direct contact opnemen met bezoekers die bij u voor de deur staan. Voor veel mensen is dat de ideale oplossing. Woont u op een hoge etage of heeft u een grote woning? Dan kan het veel tijd en moeite schelen als u niet steeds naar de deur hoeft om te zien wie er aanbelt. Hetzelfde geldt voor bedrijfspanden: met een intercomsysteem is meteen duidelijk of u de deur open moet gaan doen. Fontein Elektrotechniek installeert verschillende typen intercoms, afhankelijk van uw wensen en eisen.

Installeer een intercomsysteem

Wilt u liever weten wie uw bezoeker is voordat u open doet? Een intercomsysteem biedt een uitkomst. Zo’n systeem bestaat altijd uit een binnenpost (bij u in huis) en een buitenpost (bij de deur). De twee onderdelen staan met elkaar in verbinding, via het mobiele netwerk of via draadloos internet. Als uw bezoeker aanbelt, krijgt u daarvan signaal. Vervolgens kunt u communiceren via de microfoon en luidspreker. Sommige apparaten hebben zelfs een camera ingebouwd, zodat u ook nog kunt zien wie er voor de deur staat.

Bedien uw intercom met uw smartphone

Een van de handige aspecten van een intercom die is aangesloten op Wifi, is dat u het systeem vaak ook met uw smartphone kunt bedienen. Dat betekent dat u op afstand kunt kijken wie er voor de deur staat – ook als u er zelf niet bent. Dat kan best handig zijn. Zo kunt u op vakantie precies in de gaten houden wat er bij u thuis gebeurt en ook mensen eventueel toegang geven tot uw pand.

Een gevoel van veiligheid

Het is fijn als u zich veilig kunt voelen in uw eigen woning. Een intercomsysteem is niet alleen handig, maar ook veiliger. Doordat u met de bezoeker kunt praten en hem of haar ook kunt zien via de camera, weet u precies wat er aan de hand is. Voor een extra gevoel van veiligheid is het ook mogelijk om deze camerabeelden op te laten nemen. Zo wordt de kans op ongewenste bezoekers nog kleiner.

https://www.fonteinelektrotechniek.nl/

Gerelateerde artikelen

Huisje, boompje, beestje

Waarom crypto interessant is

De kansen die de coronacrisis met zich mee brengt