ma. aug 2nd, 2021
Linkstrategie

Wellicht bent u bekend met het gebruik van een tilt sensor of inclinometer. Het is namelijk een instrument dat in talloze toepassingen wordt gebruikt. De sensor is het onderdeel dat helling en hoeken detecteert. Een inclinometer is een apparaat dat deze meting kan uitlezen. Op deze manier kunnen allerlei apparaten bediend worden, zoals telefoons en videospellen. De technologie is echter zeer veelzijdig en kan bijvoorbeeld ook dienen als waarschuwingsmiddel of besturingssysteem. De sensor bestaat uit twee pinnen en een metalen balletje, die een reactie kan vormen of breken tussen deze twee pinnen. Wanneer een bepaalde hoek bereikt wordt, kan een signaal worden afgegeven. In vergelijking met bijvoorbeeld de kwikschakelaar is de tilt sensor hiermee een milieuvriendelijkere optie. Dit komt omdat hij compact is, laag in energieverbruik en zeer efficiënt in de kosten is. Bovendien is hij eenvoudig in gebruik.

Het gebruik van een tilt sensor

Vanwege zijn formaat kan een tilt sensor in allerlei apparaten verwerkt worden. Een voorbeeld hiervan zijn de smartphones. Deze bevatten een technologie waarbij het scherm reageert op de manier waarop de telefoon wordt vastgehouden. Een verandering van deze hoek heeft draaiing van het scherm als gevolg. De tilt-technologie is voor deze detectie verantwoordelijk. Hetzelfde geldt voor videospellen, waarbij de positie van besturingssystemen wordt vastgesteld. Toch heeft deze sensor ook andere mogelijkheden, waarbij hij een cruciale rol kan spelen. De sensor kan een waarschuwing afgeven bij activiteit van de aardbeweging of bij kanteling van cryogene vloeistoffen tijdens transport. Daarnaast heeft de sensor ook een grote rol in de lucht- en scheepvaart. Hij kan voor stabiliteit van schepen zorgen op het water en waardevolle informatie geven over de hellingshoek van een vliegtuig. Metingen als deze kunnen essentieel zijn bij de besluitvorming van schippers en piloten.

Een tilt sensor kopen

DIS Sensors is een bedrijf dat deze sensoren produceert en verkoopt. Een dergelijke sensor kan zich bevinden in bijvoorbeeld een inclinometer. Dit meetinstrument detecteert hellingen of kantelingen en leest deze vervolgens uit. De metingen worden gedaan aan de hand van zwaartekracht. Zo wordt er een soort horizon gecreëerd, waarop vervolgens de helling wordt gemeten. Door het variërende aanbod aan toepassingen van deze apparaten komen ze in allerlei soorten en maten op de markt. DIS Sensors richt zich op zowel de toepassing van de sensor, als de wensen van zijn klanten. Aan de hand daarvan wordt de tilt sensor aangepast. Deze bevindt zich tevens in een kunststof behuizing (IP66), met weerstand tegen wisselende temperaturen.

Door