linkstrategie
Image default
Auto's en Motoren

Occasion Harderwijk: het voordeel van een elektrische auto

Zoek je een occasion in Harderwijk? Dan ben je verstandig bezig, want het is om meerdere redenen aan te raden om voor een tweedehands auto te gaan. In de eerste plaats is een tweedehands auto vaak goedkoper. Bij een nieuwe auto moet je soms een lening afsluiten, omdat ze relatief duur zijn. Dan moet je ook rente en dergelijke betalen. De aankoopprijs van een occasion in Harderwijk ligt een stuk lager. Veel mensen gaan voor een tweedehands benzineauto, maar tegenwoordig is het ook aan te raden om voor een tweedehands elektrische auto te gaan. In deze tekst gaan we dieper in op de verschillende voordelen van een elektrische auto.

Minder vaste lasten

Bij een elektrische auto ben je maandelijks minder geld kwijt aan de vaste lasten. In de eerste plaats hoef je bij een elektrische auto geen wegenbelasting en aanschafbelasting te betalen. Dit komt omdat de overheid elektrisch rijden wil stimuleren met het oog op de energietransitie. Op de lange termijn bespaar je dus flink wat geld. Tegelijkertijd betaal je ook geen brandstofkosten, want een elektrische auto rijdt op stroom. Elektriciteit is goedkoper dan stroom, dus ook op die manier kun je maandelijks veel geld besparen.

Soms heb je recht op subsidie

De overheid verstrekt regelmatig subsidies voor de aankoop van een elektrische auto. De klimaatproblematieken zijn tegenwoordig zeer urgent en iedereen is zich bewust van het feit dat brandstofauto’s slecht voor het milieu zijn. Om die reden wil de overheid de aankoop van elektrische auto’s stimuleren. Heb je relatief weinig financiële middelen, maar wil je toch graag een elektrische auto kopen? Kijk dan goed of je recht hebt op dergelijke subsidies.

Je bent klaar voor de toekomst

Er komen steeds meer wetten en richtlijnen voor mensen die rijden in auto’s met fossiele brandstof. In sommige gemeentes mag je bijvoorbeeld niet in de binnenstad rijden met een auto die rijdt op benzine. De kans is groot dat er in de toekomst nog veel meer regeltjes komen. Om die reden is het ook aan te raden om alvast een elektrisch auto aan te kopen. Dan ben je klaar voor de toekomst. Nu zijn de elektrische auto’s nog relatief goedkoop, maar in de toekomst kan dit weer anders zijn.

Een occasion in Harderwijk is veiliger

In Nederland komen jaarlijks honderden mensen om door auto-ongelukken. Dit komt omdat Nederland een relatief klein land is en veel mensen een auto in bezit hebben. Uit onderzoek is gebleken dat het veiliger is om je met een elektrische auto door het verkeer te manoeuvreren. Er zitten namelijk veel minder bewegende onderdelen in een elektrische auto. Je hebt dus minder snel pech op de weg. Daarnaast hebben elektrische auto’s ook een stabielere wegligging.