linkstrategie
Image default
Auto's en Motoren

Rijlessen in een automaat- of schakelauto?

Je kunt tegenwoordig rijlessen nemen in een automaat- of een schakelauto. Dit zijn twee verschillende rijbewijzen. Een groot verschil is dat wanneer je een schakelauto rijbewijs hebt, je wel in een automaatauto mag rijden. Andersom geldt dit echter niet. Heb je je rijbewijs gehaald in een automaatauto, dan mag je met dit rijbewijs niet in een schakelauto rijden. Het is belangrijk goed na te denken over deze keuze wanneer je gaat rijlessen in Parkstad.

Rijlessen in een schakelauto

Rijlessen in een schakelauto is het meest populair. De meeste mensen die rijles nemen in Parkstad kiezen dan ook voor het halen van hun rijbewijs in een schakelauto. Het grote voordeel is dat je in zowel schakel- als automaatauto’s mag rijden na het halen van je rijbewijs. Daarnaast leer je zo alles wat er komt kijken bij een rijbewijs, doordat je in een schakelauto ook leert schakelen en koppelen.

Rijlessen in een automaatauto

Het grote nadeel van een automaatrijbewijs is dat je dus niet mag rijden in een schakelauto. Veel auto’s zijn tegenwoordig nog schakelauto’s. Daarnaast kent een automaatrijbewijs vele voordelen. Zo kun je meer ontspannen rijden omdat je minder handelingen hoeft te verrichten zoals koppelen, schakelen, koppelen. Daarnaast is file rijden een stuk fijner met een automaatauto. Ook voor mensen met bijvoorbeeld faalangst kan rijlessen in een automaatauto de ideale oplossing zijn, omdat ze zo meer tijd hebben om de verkeerssituatie in zich op te nemen doordat er minder handelingen hoeven te worden verricht.

Van automaatrijbewijs naar schakelrijbewijs

Wanneer je een automaatrijbewijs hebt en je toch een schakelrijbewijs wilt, dan moet je opnieuw het rij examen afleggen. Rijlessen zijn echter niet verplicht. Wel is het aan te raden een aantal rijlessen te nemen in een schakelauto, om toch het schakelen goed onder de knie te krijgen. Het theorie-examen hoeft bovendien ook niet opnieuw gedaan te worden.

https://drivingcoach.nl/rijschool-parkstad/