ma. aug 2nd, 2021
Linkstrategie

Je bent aan het rijlessen bij rijschool Ulvenhout. Jouw rijbewijs is binnen handbereik. Maar eerst met je de examens nog afleggen. Welke examens moet je afleggen en wat houden deze examens in?

Het theorie examen

Het theorie examen moet altijd eerst gehaald worden. Want zonder theorie examen mag je niet op voor je praktijkexamen. Het theorie examen wordt geregeld door het CBR, die hier verantwoordelijk voor is. Opgaan voor je theorie examen mag al vanaf 16 jaar. Je krijgt vragen waaruit een score komt. Die score is gebaseerd op dingen zoals: herken je gevaar? Weet je de verkeersregels? En heb je wel verkeersinzicht? Het is belangrijk om dit examen te halen, zodat je zeker weet dat je veilig de weg op gaat. Ook tijdens je rijlessen bij rijschool Ulvenhout.

Het praktijk examen

Dan volgt het praktijkexamen. Tijdens dit examen krijg je een examinator, die beoordeelt of jij veilig genoeg rijdt om aan het verkeer deel te nemen. Tijdens dit praktijkexamen moet je een aantal minuten rijden, maar ook een paar bijzondere verrichtingen uitvoeren. Dit zijn handelingen zoals keren, stoppen en parkeren. Hier moet je een bepaald aantal van laten zien tijdens het examen, en die moet je natuurlijk halen om te slagen. Je kunt deze bijzondere verrichtingen ook al doen tijdens de tussentijdse toets. Dit is een soort proefexamen en wanneer je daar de bijzondere verrichtingen haalt krijg je vrijstelling voor deze verrichtingen tijdens het praktijkexamen. Wanneer je je praktijkexamen hebt gehaald kun je je rijbewijs gaan opvragen. Hoera!

https://rijschoolwaalwijk.nl/rijschool-ulvenhout/

Door