linkstrategie
Image default
Verbouwen

Hoe een BIM specialist helderheid op het gebied van maatvoering kan scheppen

De werkmethodiek BIM (Bouw Informatie Modellering) groeit in de bouwsector explosief aan populariteit. Niet vreemd, want middels dit proces lukt het u zo nauwkeurig mogelijk te bouwen. Dit levert een soepele planning, veiligheid op de bouwplaats en lage faalkosten op. Het gebruik van BIM door een BIM specialist gaat hand in hand met ontwikkelingen op het gebied van maatvoering, oftewel het berekenen en bepalen van alle voor een project relevante maten. Door meetwerkzaamheden, bouwmaatvoering en het virtueel fitten van elementen te verenigen, heeft u een winnende combinatie in handen.

De grondslag en het bouwprotocol

Zeker grote bouwwerken worden tegenwoordig niet meer vervaardigd zonder het inschakelen van een BIM specialist. Het BIM-model zorgt ervoor dat alle partijen op basis van dezelfde afspraken en uitgangspunten werken. Uiteraard is het daarbij van het grootste belang dat men dezelfde grondslag hanteert. Om het modelleren zo efficiënt mogelijk te doen, dient eerst de grondslag bepaald te worden. Deze kan de BIM specialist verwerken in het protocol.

Een stevige basis voor de start van uw project

Wanneer de grondslag en bijbehorende maatvoering in orde zijn, bestaat er een stevige basis en kan men aanvangen met het uitvoeren van het project. Alle benodigde afmetingen kunnen door elke partij rechtstreeks uit het BIM-model worden gehaald. Indien u voornemens bent met de BIM-methodiek te werken, bent u bij Ingenieursbureau List aan het juiste adres. Als expert op het gebied van BIM kan deze partij ervoor zorgen dat uw faalkosten zo laag mogelijk blijven.

Voor bouwprofessionals en particulieren

Door gebruik te maken van BIM kan Ingenieursbureau List virtueel voor u bouwen. Zo verkrijgt u een zeer gedetailleerd digitaal 3D-ontwerp. Alle informatie die hierin is opgeslagen, is gedurende het gehele proces beschikbaar en aan te passen naar de meest actuele situatie. Zo weet elke partij altijd waar hij aan toe is en worden fouten grotendeels voorkomen. Het bureau is zowel bouwprofessionals als particulieren van dienst. Neem vooral contact op met Ingenieursbureau List als u interesse heeft in de diensten van dit bedrijf.

https://www.bureaulist.nl/