linkstrategie
Image default
Verbouwen

De vele voordelen van een PU gietvloer

Bent u onlangs verhuisd of bent u toe aan een nieuwe vloer? De keuze voor een PU gietvloer wordt steeds populairder. Zo heeft de keuze voor een gietvloer voor uw badkamer vele voordelen. Er bestaat grofweg twee soorten gietvloeren. Zo kunt u kiezen voor een epoxy of een PU gietvloer. De keuze voor een PU gietvloer voor uw badkamer is een zeer verstandige keuze. Lees snel verder om achter de vele voordelen van een PU gietvloer te komen.

De voordelen van een PU gietvloer

Een PU gietvloer wordt gemaakt van polyurethaan. Het materiaal is erg sterk en elastisch, hierdoor is het zeer eenvoudig en strak aan te leggen en hierdoor kunnen er vrijwel geen scheuren ontstaan in de vloer. Daarnaast is deze vloer waterdicht, wat het een perfecte keuze voor een gietvloer voor een badkamer maakt. De vloer is zeer eenvoudig te onderhouden en te reinigen. Daarnaast is de vloer geluiddempend. De vloer is eenvoudig zelf aan te brengen en u kunt hierdoor veel kosten besparen.

Verschil met een epoxy vloer

Een epoxy gietvloer is een vloer die ook van een kunsthars wordt gemaakt. Toch zijn er een aantal verschillen tussen epoxy en polyurethaan. Epoxy is namelijk een stuk sterker en harder. Hierdoor kan deze vloer veel meer gewicht dragen. Vandaar dat er vaak voor epoxy wordt gekozen in de industrie of bijvoorbeeld een parkeergarage. Daarnaast is een epoxy vloer ook een stuk minder geluiddempend.

Koop de juiste materialen bij de specialist in vloerafwerking

U heeft geen professional nodig om een gietvloer aan te leggen. U kunt dit namelijk gemakkelijk zelf doen met de juiste materialen. Decochip is een bedrijf dat zich al meer dan 70 jaar specialiseert in standaardoplossingen voor het aanleggen van een vloer. De producten zijn van uitstekende kwaliteit en zijn verkrijgbaar voor een vriendelijke prijs. Wilt u meer informatie ontvangen of u laten adviseren door een van de experts? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Decochip.