linkstrategie
Image default
Onderwijs

6 x de leukste theaterworkshop op school

Zo kies je de leukste theaterworkshop

Wat zijn de leukste theaterworkshops voor op school? Of je nou les geeft aan kleuters of aan eindexamenkandidaten: in de lijst met onze favoriete theaterworkshops vind je gegarandeerd de inspiratie die je zoekt.

Theatersport

Ken je de Lama’s nog? Of ben je misschien een trouwe kijker van ‘De Vloer Op’? Dan weet jij precies wat theatersport inhoudt. Tijdens een workshop theatersport gaan leerlingen aan de slag met improvisatie-opdrachten en laten ze hun fantasie de vrije loop om tot de meest knotsgekke en ontroerende scènes te komen.

Soapacteren

Wie weet er niet wie Ludo en Janine zijn? GTST weet kijkers van alle leeftijden al jarenlang aan zich te binden. En niet alleen in Nederland trekken soaps een groot publiek: het is een wereldwijd fenomeen. Tijdens een workshop soapacteren ervaren de leerlingen zelf hoe ze een soap-waardig gevoel voor drama in hun spel brengen. Én hoe ze een bloedstollende cliffhanger spelen natuurlijk.

Een voorstelling maken

Ga je voor een onvergetelijke ervaring met de hele school? Dan gaat er niks boven het maken van een voorstelling. Een dag lang wordt er in ieder klaslokaal druk gerepeteerd om aan het einde van de dag een spetterende show neer te zetten voor familie en vrienden.

Movie fighting

Hoe kan het dat gevechten in een film er zo echt uitzien? Gaan al die acteurs ‘s avonds echt met blauwe ogen en gekneusde ledematen naar huis? Tijdens een workshop filmvechten leren de leerlingen hoe je een gevecht zo speelt dat het er súperecht uitziet, maar zonder dat er iemand gewond raakt.

Slapstick

Lekker over de top en helemaal oldskool: slapstick. Hoe krijg je je klasgenoten in een lachstuip zonder ook maar één woord te zeggen? Dat is de uitdaging die de leerlingen aangaan tijdens een workshop slapstick.

Schimmenspel

Een schimmenspel is een supermysterieuze vorm van theatermaken. Met voorwerpen en licht werpen de leerlingen schaduwen op een doek. De schaduwen maken de voorstelling. Dat kan toch alleen maar superspannend en adembenemend worden?

https://www.kleinkunstig.nl