linkstrategie
Image default
Onderwijs

Ga efficiënt te werk met de hulp van een examenbureau

De examenperiode is altijd een drukke tijd voor scholen. Dat weten ze van te voren al. Enorm veel leerlingen en studenten nemen examens af en dat allemaal in een korte periode. En dat niet alleen. De examens moeten gemaakt worden, de juiste voorbereidingen moeten getroffen worden om het voor iedereen goed te laten verlopen en de examens moeten worden beoordeeld. Dit zorgt voor een enorme druk op de scholen en in het bijzonder de docenten. Om te voorkomen dat het te druk wordt, kunt u gebruik maken van een examenbureau dat u ook de mogelijkheid biedt om digitaal te toetsen. Een examenbureau als Eureka Examens kan het hele afnametraject uit handen nemen. Zo verlaagt u de werkdruk voor uw docenten. Door digitaal te toetsen creëert u meer capaciteit, omdat er minder papierwerk nodig is.

Wat doen een examenbureau dan voor mij?

Examens organiseren en afnemen kost veel tijd. Dat weet elke docent en elke examencoördinator. Denk er ook aan dat de examens bovenop de reguliere werkzaamheden van docenten komen, zeker in de voorbereidingsfase. Daarom is het ook aan te raden om het traject uit handen te geven aan een examenbureau. Zij organiseren de examens en nemen ze af. Eureka Examens heeft zelfs de mogelijkheid om de examens op externe locaties af te nemen, als uw school er te weinig ruimte voor heeft. Zij regelen dan ook de benodigde faciliteiten, zoals surveillanten. Deze locaties vindt u in het hele land. De scholieren en studenten hoeven dan ook niet ver te reizen naar de nieuwe locatie.

Wat zijn de voordelen van digitaal toetsen?

Digitaal toetsen heeft veel voordelen. Het biedt een veilige en betrouwbare manier van afnemen. De vragen staan niet op papier, maar worden juist gedigitaliseerd om vervolgens in een online vragenbank geplaatst te worden. Vanuit deze online vragenbank worden alle vragen als het ware gehusseld tot een uniek examen voor elke leerling. Dit biedt een eerlijke manier van digitaal toetsen en bespaart docenten veel tijd. Het is ook handig te weten dat Eureka Examens samenwerkt met ISO-gecertificeerde partners die gebruik maken van betrouwbare software.