linkstrategie
Image default
Aanbiedingen

Hoe kies je het beste microchip kattenluik voor jou

Hoe kies je het beste microchip kattenluik voor jou

Als u uw kat veilig wilt houden, zijn de beste microchip kattenluiken een bijzonder slimme uitvinding. Ze geven uw kat vrije toegang tot de buitenlucht, terwijl ze voorkomen dat katten uit de buurt naar binnen sluipen. Deze kattenluiken hebben een ingebouwde sensor die de microchip van uw kat herkent, wat betekent dat alleen zij in en uit het luik kunnen. Dit geeft ze een enorm voordeel ten opzichte van een normaal, niet-gechipt kattenluik – vooral als uw kat wordt gepest of als u een gulzige, zes-maaltijd Sid in de buurt hebt wonen.

Kattenluiken in het algemeen zijn een uitkomst voor diegenen onder ons die huisgenoten zijn van moggies, wat betekent dat we niet elke vijf minuten op en neer hoeven te gaan om een kat door een raam of deur naar binnen of naar buiten te laten. Katten toegang geven tot de buitenwereld, in een veilige omgeving, geeft hen het best mogelijke leven, dus het is de moeite waard om te investeren in een goed kattenluik, zodat ze kunnen komen en gaan wanneer ze willen. We hebben hieronder een koopgids samengesteld om uw vragen over microchip kattenluiken te beantwoorden.

Hoe werkt een microchip kattenluik?

Het microchippen van uw kat door het inbrengen van een kleine chip in uw huisdier is een van de gemakkelijkste manieren om uw huisdier veilig te houden. De chip kan vervolgens worden gelezen door een draagbare scanner, mocht uw kat ooit vermist raken en bij een dierenartspraktijk terechtkomen. Het is niet schadelijk voor de kat en neemt weinig tijd in beslag.

Microchip kattenluikjes maken gebruik van een soortgelijke scanner, die in de vorm van een sensor in het kattenluikje zelf wordt aangebracht. De installatie is uiterst eenvoudig: u brengt gewoon de microchip van uw kat in de sensor en het kattenluik slaat de informatie op. Bij de meeste kattenluiken kunt u ook meerdere katten registreren.

Zorg er wel voor dat de microchip van uw kat wordt herkend door het kattenluik dat u kiest. Sommige oudere microchips en vreemde chips werken mogelijk niet met een microchip kattenluikje.

Waar moet ik mijn kattenluik monteren?

Kattenluiken kunnen worden geïnstalleerd in deuren, ramen en muren, hoewel niet alle kattenluiken geschikt zijn voor alle materialen. Zorg ervoor dat u de vereisten voor het door u gekozen kattenluik controleert voordat u het koopt. Vergeet bovendien niet dat de grootte van het gat dat nodig is voor de installatie groter zal zijn dan de grootte van de opening in uw kattenluik. Reken op twee tot zes centimeter meer dan de aangegeven afmetingen en ongeveer vijf centimeter in de diepte.

Hoe leer je een kat een kattenluik te gebruiken

Degenen onder ons die onze katachtige opperheren al in dienst hebben, kunnen misschien lachen om het idee dat je een kat kunt trainen om alles te doen. Er zijn echter enkele eenvoudige tips die u kunt proberen om uw kat met gemak een nieuw kattenluik te laten gebruiken.

Laten ruiken

Haal uw nieuwe kattenluik uit de verpakking en laat uw kat er eens goed aan ruiken. Moedig hem aan om het kattenluikje te ruiken of neem een doekje, veeg het rond zijn gezicht en veeg dan over het kattenluikje. Als u een kattenluik met microchip installeert, programmeer dan de chip van uw kat in het kattenluik voordat u het installeert.

Installeren

Probeer uw kattenluikje te installeren in een muur, deur of raam dat uitkomt op een afgesloten of beschutte ruimte. Katten voelen zich kwetsbaarder in open ruimtes, en zullen dus aarzelen om een kattenluik te gebruiken dat hen geen veiligheid biedt. Als u geen andere keuze hebt dan het in een open ruimte te installeren, probeer dan voorwerpen rond het kattenluik te plaatsen, zoals plantenpotten. Dit geeft uw kat een schuilplaats.

Laten wennen

Prop het kattenluik open met een knijper of stevig plakband. Geef uw kat de tijd om te wennen aan het naar binnen en naar buiten gaan door het gat en laat het na verloop van tijd iets zakken, zodat ze er een beetje tegenaan moeten duwen. Als uw kat aarzelt om het luikje te gebruiken, probeer hem dan te lokken met zijn favoriete snoepjes.

Wees geduldig en bedenk dat het dagen of weken kan duren voordat uw kat gewend is aan het gebruik van een nieuw kattenluik. Geef niet toe en open het deurtje niet voor uw kat, anders bent u weer terug bij af.