linkstrategie
Image default
Mode en Kleding

Een aktetas om mee te nemen naar kantoor. Hoe sjiek is dat?

Een aktetas om mee te nemen naar kantoor. Hoe sjiek is dat? 

Wanneer je stijlvol naar kantoor wilt gaan neem je vanzelfsprekend een aktetas mee. Ondanks dat deze tas al jarenlang bekend en vaak gebruikt is, weten veel mensen niet waar de aktetas nou eigenlijk vandaan komt.

De geschiedenis van de aktetas

Als sinds de 14e eeuw werden tassen gebruikt, voornamelijk voor geld en andere zaken die waardevol waren. Deze tassen werden budget genoemd. De naam komt van het Latijnse woord bulga. Dit betekent leren tas.

Later, in de 19e eeuw, werden deze tassen van stof voorzien. Daarnaast kregen ze een frame van ijzer. De voorloper van de aktetas was geboren. Deze tas werd nog steeds gebruikt voor het vervoer van waardevolle spullen.

Microsoft

Een aktetas is voornamelijk geschikt voor het vervoeren van documenten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze tas vaak door advocaten wordt gebruikt om aktes naar het gerechtshof te brengen.

Het is natuurlijk onvoorstelbaar dat een advocaat dit zou doen met een luier tas. Wanneer je belangrijke documenten mee wilt nemen kies je ook niet voor een simpele shopper tas dames. Wie in stijl naar kantoor wil gaan kiest natuurlijk voor een aktetas heren.

Ook al werken we steeds minder met papier en wordt er steeds meer digitaal gedaan, toch wil dit niet zeggen dat we geen aktetas meer nodig hebben. Deze kan ook prima gebruikt worden om een tablet of een laptop mee te nemen.

Het grappige is dat ook Microsoft gebruik maakt van de aktetas. Als je er goed over nadenkt wordt het meteen duidelijk. Waarschijnlijk maak je regelmatig gebruikt van een of meer werkmappen op de computer.

Wanneer je documenten of teksten wilt opbergen doe je dit in een van deze mappen. Als je goed kijkt zie je dat deze de vorm hebben van een aktetas. Laten we heel eerlijk zijn, dat is toch echt briljant gevonden!

Een aktetas saai? Zeker niet!

Mocht je nou denken dat een aktetas een lelijk, saai ding is, maak je dan geen zorgen. Er zijn tegenwoordig prachtig ontworpen aktetassen te koop die ook nog eens van duurzame materialen gemaakt zijn.

Er zijn aktetassen te koop met mooie ronde hoeken en ritsen aan de buitenkant. Ook verschillen aktetassen onderling qua formaat heel erg met elkaar. Er zijn aktetassen waarin je met gemak een 17-inch laptop mee kunt nemen en daarnaast de nodige documenten.