linkstrategie
Image default
Mode en Kleding

De voordelen van sporttassen en rugtassen

Een sporttas is een onmisbaar accessoire voor fitnessfanaten en hobbysporters. Het is snel ingepakt met het nodige sportgerei, bijpassende kleding en waterfles. Maar wat maakt een goede sporttas? Het moet een aantrekkelijk, sportief ontwerp hebben, een beetje ruimte besparen, gemakkelijk te dragen zijn en bovenal van robuuste kwaliteit zijn.

De relatie tussen man en sporttas moet tenslotte lang duren! Ademende materialen, een gemakkelijk te organiseren interieur en zowel stevige als gewatteerde draagriemen of handvatten zijn nu standaard in de fabricage. De kleuren van de huidige sporttassen variëren van felgekleurd tot diverse kleurencombinaties en eenvoudige effen kleuren. Veel tassen hebben een klein vakje met rits aan de voorkant dat kan worden gebruikt voor zaken als ID, kleingeld of sleutels. De schouderriem moet verstelbaar, anti-slip, van rubber voorzien en afneembaar zijn.

Sportief en praktisch
Een alternatief voor slimme sporttassen is de rugtas. Natuurlijk kan hij niet alleen voor sportactiviteiten worden gebruikt, maar ook als dagelijkse metgezel voor universiteit, werk of vrije tijd. Ze zijn praktisch, gemakkelijk te dragen en raken niet zo snel zoek. Laptops of netbooks worden nu ook in rugzakken vervoerd. Maar kopers moeten natuurlijk ook aandacht besteden aan de kwaliteit en de geweldige stijl van de rugzak. De vaste begeleider moet immers lang bij zijn baasje blijven en er ook op lange termijn goed uitzien! Rugzakken zijn er in verschillende maten en voor verschillende gelegenheden. Naast de normale rugzak voor vrije tijd, universiteit of werk, is er de grote trekking rugzak voor wandelliefhebbers of de kleine rugzak als handtasvervanger. Net als een sporttas moet een rugzak natuurlijk aan een aantal eisen voldoen: Het moet comfortabel zitten en niet insnoeren, de lading gelijkmatig verdelen, verschillende externe en interne compartimenten hebben en een flessenhouder. De rugzak voor wandel- en buitensportliefhebbers heeft iets meer nodig, bijvoorbeeld punten om materiaal aan te bevestigen, riemen om de lading te regelen, in hoogte verstelbare deksels, heupgordelverstelling, een vak voor eerste hulp en nog veel meer.