linkstrategie
Image default
Aanbiedingen

Weg afzetten? Deze 4 afzetmaterialen mogen in ieder geval niet ontbreken

Wanneer je aan de weg moet werken, bijvoorbeeld ten behoeve van onderhoud of reparaties, wil je natuurlijk wel dat de wegwerkzaamheden op een veilige manier kunnen plaatsvinden. Er moet niet alleen een veilige situatie voor de verschillende weggebruikers worden gecreëerd, maar ook voor het personeel dat de diverse werkzaamheden moet uitvoeren. Moet je een weg afzetten? Dan mogen onderstaande vier afzetmaterialen, onder andere te koop bij Traffic Safety Systems, in ieder geval niet ontbreken.

Verkeerskegels

Verkeerskegels zijn kunststof pionnen die voor verschillende doeleinden kunnen worden ingezet. Zo kunnen verkeerskegels gebruikt worden tijdens evenementen en om het verkeer op parkeerplaatsen in goede banen te leiden, maar ook wanneer er bijvoorbeeld aan de openbare weg gewerkt moet worden. Verkeerskegels kunnen in diverse maten en kleuren geleverd worden, maar de bekendste zijn nog steeds de oranje en rood/wit gestreepte reflecterende pionnen. 

Afzethekken

Ben je bang dat verkeerskegels alleen alsnog tot gevaarlijke situaties kunnen leiden? Wellicht is een afzethek dan een betere optie. Daar waar verkeerskegels gemakkelijk aan de kant kunnen worden geschoven en zo nu en dan ook nog wel eens over het hoofd worden gezien, hoef je daar bij een afzethek niet bang voor te zijn. Een afzethek is zeer robuust en de rood/wit reflecterende planken zijn al vanaf grote afstand goed te zien.

Andreasstrips

Een andreasstrip is een smalle reflecterende strook gemaakt van kunststof of rubber die op het wegdek van een specifieke rijstrook kan worden geplaatst om zo de weggebruikers te attenderen op naderende wegwerkzaamheden en/of een wegversmalling. Een andreasstrip dient vaak als extra en laatste waarschuwing naast de aankondigingsborden. Het wordt ook wel een rammelstrook of ribbelstrook genoemd.

Knipperlampen

Als we één soort afzetmateriaal moeten benoemen dat absoluut niet over het hoofd wordt gezien, dan zijn het wel de knipperlampen. Knipperlampen zijn in verschillende varianten te koop en laten een duidelijke signalering zien waardoor weggebruikers tijdig worden gewaarschuwd. Zo heb je onder meer de keuze uit LED road flares, maar behoren ook diverse verlichte LED pijlen tot de mogelijkheden. Voor welke variant je ook kiest, met een knipperlamp creëer je een veilige situatie, voor iedereen!

https://www.trafficsafetysystems.eu/nl/