linkstrategie
Image default
Dienstverlening

Haaruitval en nu?

U heeft last van haaruitval. Wat nu te doen? Dit is een veel voorkomende vraag. Veel mensen die last hebben van haaruitval, raken in paniek en gaan in deze blinde paniek van alles proberen. Het is echter verstandig om een vast stappenplan te doorlopen, omdat u anders mogelijk allerlei dingen onderneemt, die eigenlijk weinig tot geen zin hebben. Wanneer u last van haaruitval krijgt, is het bijvoorbeeld belangrijk dat u eerst door uw huisarts of arts laat onderzoeken, waardoor de haaruitval veroorzaakt wordt. Is er bijvoorbeeld sprake van een tekort aan bepaalde voedingsstoffen, zijn er problemen met een haarziekte of heeft u last van erfelijke haaruitval? Bij iedere oorzaak van haaruitval hoort namelijk een specifiek behandelplan. Pas wanneer u vast heeft gesteld waardoor de haaruitval wordt veroorzaakt, kunnen gericht stappen worden ondernomen.

Haaruitval door een haarziekte en nu?

Wanneer u last heeft van haaruitval door een haarziekte, is het soms lastig om dit te behandelen. De meeste haarziekten gaan vanzelf weer over. Dit is echter niet altijd het geval. Het is verstandig om naar een gespecialiseerd dermatoloog te gaan en het advies van deze specialist op te volgen. Het is helaas niet altijd mogelijk om een haarziekte goed te behandelen.

Haaruitval door een tekort aan voedingsstoffen en nu?

Indien er sprake is van een tekort aan bepaalde voedingsstoffen, kan dit vaak worden vastgesteld aan de hand van een bloedonderzoek. Wanneer duidelijk is aan welke stoffen u een tekort heeft, kunnen deze extra worden ingenomen of worden toegediend om haaruitval te voorkomen in de toekomst. Overleg altijd met de huisarts of dermatoloog wat u hier het beste voor kunt nemen.

Haaruitval door erfelijke haaruitval en nu?

Bij de meeste mensen die last krijgen van haarverlies, is er sprake van erfelijke haaruitval. De boosdoener in dit geval is het DHT hormoon. DHT zorgt er voor dat de haren steeds sneller uitvallen en bovendien steeds zwakker terug groeien. Hierdoor worden de haren in eerste instantie steeds dunner en zal er uiteindelijk helemaal geen haar meer groeien. Deze vorm van haaruitval kan vaak het beste worden behandeld met haargroeimiddelen of een haartransplantatie behandeling. Kies altijd voor een ervaren specialist met een hoge klanttevredenheid. Voor meer informatie over haaruitval en haarziektes, kunt u altijd terecht bij De Haarstichting.