linkstrategie
Image default
Vakantie

De mooiste glamping aan Lago Maggiore (Italië)

Luxe kamperen is meer dan alleen het verblijf in een tent die van alle gemakken is voorzien. Luxe kamperen draait ook voor een belangrijk deel om de locatie. Wat dat betreft zit je gebakken bij Lago Maggiore in Italië. Dit is namelijk het gebied waar zelfs  beroemdheden en royalty van onder de indruk zijn.

Waar ligt Lago Maggiore?

Lago Maggiore is een meer op de grens van Italië en Zwitserland. Lago Maggiore is enorm, wel 60 kilometer lang en op het breedste punt ruim 10 kilometer breed. Het noorden ligt in de Alpen, het zuiden tussen de heuvels.

Borromeïsche eilanden

Een meer van zo’n enorme omvang kent vaak leuke eilanden waar het heerlijk toeven is. Al in de 19e eeuw trok de adel naar de Borromeïsche Eilanden. Maar ook daarvoor wist de elite de eilanden te vinden. En aangezien de elite niet in een plaggenhut wilde verblijven, bouwden ze er hun paleizen. Nog steeds vind je op de eilanden statige paleizen die uit de 17e eeuw stammen.

Lago Maggiore van boven

Voor wie net aangekomen is en snel een overzicht over Lago Maggiore wil krijgen is de kabelbaan naar de top van de Monte Mottarone een absolute must. De kabelbaan is ’s winters populair onder wintersporters die één van de 21 skipistes willen bedwingen, maar de kabelbaan is een attractie op zich. Het uitzicht is fabuleus.

Kampeer in weelde bij Lago Maggiore

Niet iedereen vindt het leuk om in een paleis te wonen. Vooral Nederlanders zijn daar veelal te nuchter voor. Wij worden gewoon veel blijer van een verblijf in de buitenlucht. Glamping in Italië is dan de perfecte vakantiebesteding: een ruime tent, echte bedden, sanitair en een keuken. Dat is toch veel beter dan binnen zitten? Als je verblijft aan het Lago Maggiore, wil je toch maximaal genieten van het buitenleven, het heerlijke klimaat en de vriendelijke contacten?

Wil jij ook kamperen in weelde in een van de mooiste regio’s in Italië? Kijk dan op www.glampings.com voor een overzicht van de mogelijkheden.