linkstrategie
Image default
Sport

Fitness opleidingen: welke zijn er allemaal?

Welke fitnessopleidingen zijn er allemaal?

Er zijn erg veel verschillende opleidingen met betrekking tot fitness. Er zijn zelfs zoveel opleidingen dat je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien. Zo heb je fitness training A, fitness training B, lifestyle coach etc. Bij het uitzoeken van de geschikte opleiding is het vooral belangrijk om goed te letten op wat jij leuk vindt. Daarom vindt je in dit artikel wat extra uitleg over een aantal van deze fitness opleidingen.

Cios

Via cios zijn er verschillende opleidingen beschikbaar voor sport en bewegen. Veel mensen die de fitness branche in willen gaan komen uit bij een Cios opleiding. Cios is dan ook algemeen bekend. Je hebt op Cios een aantal opleidingen op mbo niveau. Deze opleidingen variëren van mbo niveau 2 tot mbo niveau 4. In principe kan je met elk van de Cios opleidingen de fitness wereld in. Het voordeel van Cios opleidingen is dat het door de overheid erkende opleidingen zijn. 

AALO of Sport & People

Als je echt de fitnesswereld in wilt gaan kun je ook kiezen voor een opleiding via de AALO of Sport & People. Deze opleidingen zijn namelijk volledig gericht op fitness. Bij de AALO en Sport & People zijn er ook verschillende opleidingen waar uit gekozen kan worden. Zo kun je onder andere kiezen om een opleiding voor sportpsychologie te volgen bij ALOO. Ook kun je een opleiding volgen wat gericht is op voeding. Natuurlijk zijn er ook opleidingen te vinden voor personal trainer en coach. Zelf hebben we de opleiding afgerond bij Sport & People. Hierover waren we erg tevreden.

Fitness trainer A

Fitness trainer A is het meest bekende diploma binnen de fitness branche. Het betreft een niveau 3 opleiding. De opleiding is erop gericht begeleiding te geven aan fitnessdeelnemers. Je gaat dus leren over verschillende technieken binnen fitness en hoe je personen de juiste begeleiding kunt geven voor optimaal resultaat.

Fitness trainer B

Fitness trainer B is ook een zeer bekend diploma binnen de fitness branche. Fitness trainer B is een niveau 4 opleiding. Als fitness trainer B ga je net even wat verder dan de basis. Je gaat echt de diepte in over het lichaam, bewegingen, training etc. Het is dus een uitgebreidere opleiding dan fitness trainer A. Dit alles is erop gericht, zodat je mensen kunt helpen hun fitness doelen te bereiken. Na deze opleiding ben je een echte professional op het gebied van fitness.

Personal trainer opleiding

Ook bestaan er opleidingen die speciaal gericht zijn op het worden van een personal trainer. Vaak zijn dit opleidingen met minimaal fitnesstrainer A en een aantal aanvullende opleidingen in 1 pakket. Aan het eind van de opleiding kun je je gaan richten op mensen persoonlijke begeleiding bieden tijdens het sporten, zodat ze hun geschikte doelstellingen behalen.