linkstrategie
Image default
Bedrijven

Hoe kies je een goede rollator

 

Voor je een rollator aanschaf is het belangrijk dat je een goede rollator uitkiest. Onder een goede rollator kun je verstaan: een rollator die het beste bij jou past! Als je een rollator gebruiker bent is het belangrijk dat je ook gebruik maakt van een rollator die het beste bij jouw lichaam past. Een rollator wordt meestal meerdere keren op een dag gebruikt, daarom is het zeer essentieel dat je optimaal comfort ervaart op je rollator. Hoe kies je dan een goede rollator uit? Dit hangt af van meerdere factoren, hier kun je er alles over lezen!

Op wat voor factoren moet ik letten? 

Als je een rollator aanschaft moet je op meerdere factoren letten:

Ideale maat

Bij het aanschaffen van een rollator is het belangrijk dat je een rollator aanschaft die perfect aansluit bij jouw lichaam. De duwhandvatten moeten op de juiste lengte staan. Als dit niet het geval is kun je een last krijgen van je lichaamshouding en de gevolgen ervan. Hoe meet je dit op? Sta rechtop en laat je handen langs je lichaam hangen. Meet de afstand van je polsen tot de grond. Deze hoogte is ideaal voor de duwhandvatten!

Gewicht 

Het gewicht van de rollator bepaalt ook erg veel dingen. Een lichtgewicht rollator is een rollator die onder de 8 kg is. Nieuwe modellen zijn meestal lichtgewicht, daarentegen zijn traditionele rollators wat zwaarder. Deze wegen rond de 11 kg. Bij het bepalen van het rollator gewicht is het gebruikelijk dat je kijkt naar je eigen spierkracht kijkt. Ga je vaak op reis? Neem dan een lichtgewicht rollator.

Zithoogte

De zithoogte is ook zeer bepalend voor de comfort van rollator. Sommige rollators zijn namelijk voorzien van een zitplek. En sommige rollators kun je zelfs transformeren in rolstoelen. Het hebben van de ideale zithoogte is zeer belangrijk. Hoe je dit het meest kan opmeten gaat als volgt: Kies een stoel in je huis waar je het comfortabels op zit. Meet vervolgens de afstand vanaf de grond tot het zitgedeelte. Dit zal de ideale zithoogte zijn.  

Binnen of buitengebruik 

Waar je de rollator gaat gebruiken is ook zeer bepalend voor de soort rollator die je het beste kan aanschaffen. Er bestaan namelijk rollators die alleen geschikt zijn voor binnengebruik. Deze zijn meestal erg licht en klein. Zo kun je namelijk eenvoudig door je woning manoeuvreren. De rollators voor binnen zijn niet ideaal voor buitengebruik. Wielen spelen hier ook een grote rol in.