linkstrategie
Image default
Zakelijk

Bij een zakelijk conflict: Business mediation

Het komt ten allen tijde en overal voor, een zakelijk conflict, met hulp van Business mediation op te lossen. In de zakelijke wereld is het normaal dat er zo nu en dan verschillen in opvattingen leiden tot een zakelijk geschil. De oorzaken kunnen nogal verschillend zijn, van oudsher ooit es zo ontstaan, of door persoonlijke omstandigheden. Botsende karakters, botsende belangen, er kunnen zo ongelooflijk veel oorzaken zijn. De mediators van Business mediation zijn er in gespecialiseerd om de verschillende partijen bij elkaar te brengen. Soms duurt dat een poos, soms is de bereidwilligheid van beide partijen zo groot dat Business mediation al op korte termijn kan starten. Als een mediator gespecialiseerd in Business mediation erin slaagt om de partijen op korte termijn bij elkaar te krijgen kan er gelijk gestart worden met opbouwende gesprekken. Het doel is om conflicten bespreekbaar te maken, de onderlinge verschillen bespreekbaar maken en de onderlinge afstand kleiner proberen te maken.

Het doel: een betere samenwerking zonder conflicten

De mediators van Business mediation hebben maar een doel voor ogen: een vreedzame oplossing met een getekend convenant waar beide partijen volledig achter staan. Het doel is uiteindelijk dat er beter zaken gedaan kan worden, waardoor beide partijen er uiteindelijk alleen maar b

eter op worden en hun ondernemingen beter zullen draaien en meer omzet zullen draaien. Het is natuurlijk wel een stap die een ondernemer moet zetten om hulp in te schakelen van een mediator. Maar soms is er geen andere oplossing, zonder oplossing blijf je hangen in de problemen, sterker nog, die problemen kunnen groter en groter groeien. En dat kan nooit de bedoeling zijn.

Vaak blijkt dat de tegenpartij ook wel graag de problemen opgelost wil zien. Alles beter dan een gang naar de rechtbank, dat is vaak een stuk kostbaarder.