linkstrategie
Image default
Woning en Tuin

Nooit meer mos weghalen… kunstgras

Ik houd van de lentezon en de eerste zonnestralen die genoeg kracht hebben om weer lekker buiten in de tuin te gaan zitten met een kopje koffie. Hoewel ik een fijne tuin heb, kijk ik toch elk voorjaar weer een beetje beteuterd naar ons gazon. Het gazon oogt dan nog redelijk qua kleur, maar dit heb ik echter alleen te danken aan het feit dat mos ook groen van kleur is. In plaats van het gazon “ons grastapijt” te noemen, gaf ik het ook wel eens liefkozend de naam: “ons mostapijtje”.

Toe aan verandering

Na enkele jaren tevergeefs geprobeerd te hebben om ons gazon net zo prachtig te laten stralen als dat van onze buren verderop, ben ik me toch eens gaan verdiepen in het fenomeen kunstgras. Ik wist natuurlijk van het bestaan van kunstgras, maar ik had me er nog nooit verder in verdiept. De enige aanraking ermee was het stukje kunstgras bij de school van mijn kinderen, maar dit leek toch echter meer op “kunst” dan op “gras”. Na wat onderzoek op internet gedaan te hebben, bleek dat kunstgras in vele maten en soorten beschikbaar is. En ook dat heel veel soorten wel degelijk de uitstraling hebben van een natuurlijk gazon. Een bezoekje aan een kunstgras showroom, eigenlijk moet ik “showtuin” zeggen, was snel ingepland.

De grote schavuiten test

Op een druilerige zaterdagochtend togen we met ons hele gezin richting de showtuin. Ik had die twee schavuiten van mij bewust meegenomen zodat zij konden testen of het kunstgras robuust genoeg was om hun wilde gedrag te doorstaan. Geloof me, die twee kunnen er wat van. Ons eigen gazon leek soms wel een slagveld als ze daar een potje voetbal op hadden gespeeld. Maar wat bleek, na een potje voetbal op een vochtig natuurlijk gazon, lopen de kinderen met modderige poten en groene knieën het huis binnen. Na een potje voetbal op vochtig kunstgras ontbraken zowel de modderige poten als de groene knieën! En het kunstgras zelf lag er nog steeds net zo vredig en straks bij alsof het zojuist aangelegd was.

Het eerste kopje koffie in de lentezon

Als nu de zon in het voorjaar doorbreekt en mij naar buiten lokt met een kopje koffie in de hand, kijk ik niet meer beteuterd. Ik kijk met een grote glimlach op mijn gezicht, naar het meest prachtige gazon dat je maar kan wensen. Het kunstgras is zo aangelegd dat je in de vleug kijkt (de vleug is de richting waarin de grassprieten wijzen), hierdoor is het kunstgras nauwelijks van echt te onderscheiden. Het ziet er op elk moment van het jaar frisgroen uit en alsof de grasmaaier er slechts enkele uren geleden overheen gegaan is. Wil jij ook nooit meer het mos weg hoeven te halen, te verticuteren of te sproeien in de steeds droger wordende zomers? Maar wil je toch altijd kunnen genieten van een onderhoudsvrij en stralend gazon? Verdiep je dan eens in het aanleggen van kunstgras, dit zal een beslissing zijn waar je geen spijt van kunt krijgen.

https://www.kunstgrasdirect.nl

Gerelateerde artikelen

Weer trots op uw tuin dankzij deze hovenier in de omgeving van Bergen op Zoom

Unieke luchtplantjes kopen bij deze betrouwbare webshop

Kunstgras kopen en leveren in Nederland