linkstrategie
Image default
Financieel

Je woning isoleren met subsidiekansen

Verduurzamen krijgt steeds meer aandacht. Nu iedereen een jaar lang meer thuis heeft gezeten dan ooit is de behoefte aan een comfortabel thuis groot. Een van de meest voorkomende manieren om te verduurzamen en een comfortabel huis te creëren is het toepassen van isolatie. Het uitzoeken van de isolatiestappen en investeren is alleen niet altijd even gemakkelijk of rendabel. Vandaar heeft de overheid de ISDE subsidie in het leven geroepen om woningeigenaren te helpen met de investeringen.

Om in aanmerking te komen voor isolatie subsidie zijn een aantal zaken van belang. U moet de werkzaamheden laten uitvoeren door een bouwbedrijf dat staat ingeschreven bij de KvK. U kan de werkzaamheden dus niet zelf uitvoeren. Daarnaast moet u tenminste twee isolerende maatregelen nemen. Bijvoorbeeld dakisolatie en gevelisolatie. Maatregelen zoals ventilatie komen niet meer in aanmerking voor deze regeling. Tot slot moet u voor de isolatie subsidie foto’s maken van uw toegepaste maatregelen. Deze foto’s moeten genomen worden tijdens het plaatsen van het materiaal. U moet hier zelf goed op letten of het bouwbedrijf de foto’s laten maken.

Mocht u de afgelopen 12 maanden nog een zonneboiler of warmtepomp subsidie hebben ontvangen, dan is het mogelijk ook voor één isolatiemaatregel extra subsidie te ontvangen. U moet deze subsidie wel uiterlijk 12 maanden na de installatie van bijvoorbeeld de warmtepomp aanvragen.