linkstrategie
Image default
Energie

Het laten aanleggen van elektra

Mensen hebben tegenwoordig steeds meer elektrische apparaten in huis. Hierdoor hebben we ook steeds meer elektra nodig, zoals extra stopcontacten. Het gebruiken van een verlengsnoer voor alle extra apparatuur kan snel kortsluiting geven. Daarom is het aanleggen van extra elektra vaak de beste oplossing. Wanneer je extra elektra gaat aanleggen is het belangrijk dat de betreffende stroomgroep altijd uitgeschakeld wordt. Ook moeten de apparaten gelijkmatig over de groepen verdeeld worden. Voor het aanleggen van elektra is het belangrijk de juiste kennis en het juiste materiaal in huis te hebben. Door het gebrek hieraan bij veel mensen kan het verstandig zijn experts in te schakelen, bijvoorbeeld bij elektriciens Vlaanderen.

Het aanleggen van een extra stopcontact

Door het toenemende gebruik van elektrische apparaten zijn steeds meer stopcontacten nodig. Denk bijvoorbeeld aan een extra stopcontact in de keuken of de badkamer. Je wilt tegelijkertijd de föhn en de elektrische tandenborstel kunnen aansluiten. Elke kamer heeft tegenwoordig wel een stopcontact nodig om alle elektrische apparaten te kunnen gebruiken. Bij het aanleggen van stopcontacten moeten er vaak gaten worden geboord in de muren van het huis. Vervolgens moet de bedrading gereed worden gemaakt voor gebruik. Soms moeten de kabels hiervoor gestript worden. Daarna moet de bekabeling aangesloten worden aan het stopcontact. Hier worden bruine, blauwe en groen gele kabels voor gebruikt.

Het aanleggen van een aardlekschakelaar

Een aardlekschakelaar is ontzettend belangrijk voor de elektrische installatie. Een aardlekschakelaar wordt ook wel een verliesstroomschakelaar genoemd. Het is een automatische schakelaar die een elektrische installatie spanningsloos maakt wanneer een lekstroom optreedt. De aardlekschakelaar zorgt ervoor dat de spanning wordt uitgeschakeld wanneer kortsluiting ontstaat. Het aanleggen van een aardlekschakelaar is dus erg belangrijk. De aardlekschakelaar moet worden aangesloten in de kunststof richel in de groepenkast. Vervolgens moeten de verdeel draden worden aangesloten. De onderste polen van de schakelaar moeten met de hoofdschakelaar worden verbonden. Dit is een ingewikkelde klus waar vaak hulp bij nodig is.