linkstrategie
Image default
Aanbiedingen

Online marketing versus telemarketing

Wat maakt telemarketing zo’n zegen voor uw onderneming? Is telemarketing nog steeds een populaire vorm van marketing, of is online marketing bezig met een inhaalslag? Telemarketeers bellen potentiële klanten om reclame te maken voor jouw product of dienst maar doen dat door een echte relatie op te bouwen met de klant. Maar is telemarketing nog steeds wel zo populair? Laten we dat uitzoeken!

Persoonlijk gesprek

Een groot voordeel van telemarketing is dat klanten direct vragen kunnen stellen over het product en je de kans krijgt om een band op te bouwen met een potentiële klant. Dat maakt telemarketing zo enorm populair. Omdat je als verkoper direct in contact staat met de consument, kun je eventuele twijfels bij klanten wegnemen ze op persoonlijke wijze adviseren. Daardoor hebben mensen vertrouwen in het product en zijn ze niet bang om te worden opgelicht. Dit scenario is online een stuk onwaarschijnlijker. 

Online marketing 

Steeds meer mensen schrijven zich in voor e-mail marketing, sociale media marketing en zoekmachine optimalisatie. Online marketing wint aan populariteit omdat steeds meer mensen online zijn. Klanten voelen zich alsof ze communiceren met een computer wanneer ze online zijn. Online marketing wekt minder snel vertrouwen, omdat er geen direct klantcontact is. Online marketing heeft daarentegen het grote voordeel dat in een relatief kort tijdsbestek een groot aantal personen wordt bereikt. Vandaag de dag kun je niet meer zonder online marketing overleven. Toch is telemarketing een ondergeschoven kindje die niet vergeten mag worden. 

De doelgroepen zijn verschillend

Er zijn dus twee soorten marketing: online en telemarketing. De marketingstrategie van jouw bedrijf moet goed aansluiten. Voor sommige ondernemingen is telemarketing effectiever dan voor andere. Een combinatie van de twee kan absoluut succesvol zijn bij het bereiken van klanten met verschillende achtergronden. Een telemarketeer is misschien meer geschikt voor bepaalde groepen, terwijl een online marketeer misschien effectiever is voor andere groepen. Onderzoek hiernaar is cruciaal. Lees hier meer over outbound telemarketing.

https://www.convins.eu