linkstrategie
Image default
Aanbiedingen

3 tips om jouw brood langer vers te houden

Het vers houden van brood kan een lastige opgave zijn. Als het brood een aantal dagen niet goed wordt bewaard, dan is het brood niet meer lekker. Als het brood niet meer smaakt, dan wordt het snel weggegooid. Het is zonde om brood weg te gooien. Op dit moment staat brood in de top 3 van meest weggegooide etenswaren. Samen kunnen wij de verspilling van voedsel tegengaan. Lees snel de drie tips om jouw brood langer vers te houden. Op deze manier blijft het brood lekkerder en hoef je het nog niet weg te gooien. 

 

  1. De plastic zak 

In een plastic zak kan het brood een lange tijd houdbaar blijven. Als je de zak van het brood goed afsluit, dan lukt het zeker om het brood lang vers te houden. Houd jij meer van een krokante korst rondom het brood? Bewaar jouw brood dan in een papieren zak. Doordat de papieren zak niet volledig is afgesloten, wordt het brood wel sneller oud. 

 

  1. De brood bewaardoos 

Wellicht klinkt het een beetje oubollig, maar de brood bewaardoos is erg handig. Er zijn veel verschillende brood bewaardozen verkrijgbaar. In de Mepal brooddoos is het niet alleen handig om je eten te bewaren, maar ook nog eens om mee te nemen. Als je moet werken, naar school gaat of een andere activiteit op de planning hebt, dan is het makkelijk om brood mee te nemen. In de brood bewaardoos neem jij gemakkelijk je brood mee voor onderweg. 

 

  1. Bewaar het in de diepvries

Vele mensen kopen een heel brood bij de bakker. Het hele brood wordt vaak niet in één dag opgegeten. Om het brood langer te kunnen bewaren, kan je het brood in de diepvries stoppen. Als je het na aankoop meteen in de diepvries stopt, dan is het minstens twee weken goed. Hoe langer je het brood in de diepvries bewaart, hoe droog het brood wordt. 


https://www.mymepal.com/