linkstrategie
Image default
Aanbiedingen

Waarom BI de juiste keuze is voor jouw organisatie

BI, ook wel business intelligence, is onmisbaar in het huidige internettijdperk. Dit komt door de enorme stromen aan data waar we tegenwoordig mee te maken hebben. Maar business intelligence wordt gewoon vaak verkeerd begrepen. Het klopt dat je met business intelligence bezig gaat met het verbeteren van de inzichten van je data en als je dat op de juiste manier doet, dan kun je flink groeien met je bedrijf.

Wat zijn de voordelen van Business Intelligence?

In de basis heeft BI drie voordelen voor je bedrijf. Maar er zijn altijd verschillende invalshoeken voor business intelligence, en zo kun je je eigen draai aan geven. De drie basisvoordelen staan hieronder beschreven:

1) Efficiëntie

Stel je voor dat je vele diverse datastromen hebt, dan wil je deze ordelijk in één rapport of dashboard hebben. Dankzij een goede implementatie kan dit. Zo hoef je niet meer 100 verschillende excel sheets op elkaar af te stemmen.

2) Inzicht

Dankzij de verbeterde functionaliteiten heb je ook een mooier en beter overzicht op je cijfers, waarna je beter beslissingen kunt maken. Door één goed overzicht te hebben van al je inkomsten en uitgavenstromen heb je hier veel profijt van. Dit is mogelijk met erg veel hulpmiddelen. Welke hulpmiddel is geschikt voor jouw bedrijf? Dat kan je het beste aan een BI consultancy vragen.

3) Voorspellen

Je bent al goed begonnen met de juiste implementatie van business intelligence. Breng dit samen met de juiste analisten en je weet hierdoor de beste keuzes te maken door data te voorspellen. De voorbeelden hiervan lopen uiteen. Zo kan je je het resultaat van je investeringen inzichtelijk maken zodat je effectiever om kan gaan met je budget. Maar ook kan je het koopgedrag van klanten meten in vergelijken met het weer op bepaalde momenten. Zo kun je mogelijke piekseizoenen in kaart brengen

Kortgezegd creëer je een grote voordeel doordat je meer winstpotentie hebt door deze drie voordelen te combineren.

Hoe werkt het dan, dat business intelligence?

Dat verschilt er per bedrijf. Maar in de basis voedt de tool die je gebruikt met KPI’s van je bedrijf. Zo zal een ijskraam KPI’s als weersverwachting, gemiddelde vrije tijd per periode per inwoner, opbrengst, plaats, inkoopkosten en staanplaats kosten kunnen gebruiken om te bepalen wanneer en waar de winst maximaal is. Je leert kortgezegd door het voorspellen van data, te analyseren en hierdoor je bedrijf een boost te geven. Een voorbeeld van zo’n tool is Power BI Consultancy.

https://allyourbi.nl/