linkstrategie
Image default
Cadeau

Alarmknop voor senioren

Als u op zoek bent naar een senioren alarm, komt u waarschijnlijk de uitdrukking ‘telezorg’ tegen. In essentie betekent dit technologie die op afstand iemands activiteit (meestal thuis) kan volgen en indien nodig een waarschuwing naar een callcenter of verzorger kan sturen.

Onze gids voor telezorg, hieronder, legt de meer geavanceerde systemen uit die een persoonlijk alarm kunnen combineren met verschillende sensoren, zoals deursensoren, bed- of stoelsensoren en warmtesensoren. Dit kan een verzorger waarschuwen voor een scala aan situaties, zoals wanneer u het pand verlaat, uit uw bed of stoel glijdt of te lang inactief lijkt te zijn.

Valdetectoren en alarmen

Naarmate we ouder worden, neemt de kans op een val toe. Een valalarm geeft u de zekerheid dat als u wel valt, er zo snel mogelijk hulp beschikbaar zal zijn. 

Een valalarm lijkt erg op een persoonlijk alarm. Het belangrijkste verschil is dat het niet hoeft te worden bediend door de persoon die het draagt. In plaats daarvan gebruikt het een ingebouwde bewegingssensor om onverwachte vallen of neerwaartse bewegingen te detecteren en waarschuwt het een callcenter of een geliefde. Sommige modellen stellen u in staat om in geval van nood rechtstreeks met het callcenter te praten via een ingebouwde tweewegluidspreker.

De meeste zijn licht van gewicht en kunnen om de pols worden gedragen, als een hanger om de nek of aan kleding worden geklemd. De meeste kunnen in bed, in de badkamer of onderweg worden gedragen. Veel providers bieden modellen die een valalarm en persoonlijk alarm combineren in één apparaat.