linkstrategie
Image default
Aanbiedingen

Twee problemen van Bitcoin opgelost door andere crypto’s

Twee problemen van Bitcoin opgelost door andere crypto’s

Bitcoin is niet alleen de eerste cryptocurrency die werd gelanceerd, het is ook de meest breed geaccepteerde en stabiele digitale valuta van het moment. Dit is ook niet vreemd, omdat het de ‘moeder van crypto’s’ is en de basis waarop alle andere digitale valuta’s zijn gebaseerd. Bitcoin koers is in de regel erg volatiel. Houdt hier dan ook rekening mee.

Het is te krijgen bij Bitvavo en bij alle andere grote wisselkantoren. Toch zijn er enkele problemen met Bitcoin die het nog niet heeft weten op te lossen. En ook al zijn ze druk bezig met het verbeteren van het concept, er zijn andere crypto’s die deze problemen al hebben weten aan te pakken.

  1. Terugbetalingen (refunds) zijn erg moeilijk

Cryptocurrency’s worden beheerd door de eigenaren. Er is geen overkoepelend orgaan (zoals een bank of overheid) die de transacties beheerd en die de claims behandeld. Daarom is het onmogelijk om je geld terug te krijgen als je een verkeerde transactie uitvoert of als de andere partij jullie overeenkomst schendt.

Tenzij je Ethereum hebt gekocht. Hun “smart contract” concept maakt het mogelijk dat er toch terugbetalingen gedaan worden als er een probleem is ontstaan tussen de twee partijen. Ook al is het concept nog niet perfect, Ethereum pakt hier een belangrijk probleem direct aan.

  1. Banken worden gepasseerd

Bitcoins en de meeste andere crypto’s negeren de banken volledig. Ze werken met transacties tussen twee wallets en geen tussenpersoon. Dit is een kracht van crypto’s maar ook een zwaktepunt, omdat de financiële instanties veel macht hebben.

Ripple is een cryptocurrency die gericht is op het zakenleven en die probeert deze instanties te betrekken. Ze doen al zaken met verschillende betaalmethoden, creditcards en grootbanken. Ook beheren ze hun eigen wisselkantoor en kun je bij hen je Ripple omzetten naar onder andere euro’s, yens of U.S. dollars.

Door de banken en andere financiële instanties bij de cryptocurrency’s te betrekken zijn ze geen concurrenten meer maar partners. Dit is op politiek vlak erg belangrijk voor de toekomst van de crypto’s.

https://bitvavo.com/nl