linkstrategie
Image default
Aanbiedingen

Nieuwsgroepen: een online verzamelpunt

Als jij je een beetje verdiept hebt in het gebruik van usenet dan heb je vast al een gehoord van nieuwsgroepen. Misschien ben je al in een nieuwsgroep gestapt maar weet je nog niet helemaal wat de mogelijkheden zijn binnen zo’n groep. Om de betekenis en de functie van nieuwsgroep te belichten, beschrijven we in deze blog een aantal punten die je moet weten over nieuwsgroepen binnen Usenet. Op deze manier kan jij straks niet wachten om gezellig een nieuwsgroep in te stappen. Waar wacht je op?

Wat is een nieuwsgroep?

Usenet is ingedeeld in verschillende nieuwsgroepen die ieder een onderwerp behandeld. Een nieuwsgroep is dus een soort discussieplaats waar mensen bijeen komen een onderwerp behandelen. Het discussiëren over een onderwerp was echter voorheen de functie van een nieuwsgroep. Tegenwoordig gebruiken mensen een nieuwsgroep om er bestanden de downloaden. Het mooie aan dit systeem is dat je belandt in een groep met allerlei andere partijen, maar volledig veilig bent met jouw eigen systeem. Je downloadt namelijk enkel op jouw eigen netwerk en niet op dat van een andere partij. 

Zijn er kosten aan verbonden?

In principe betaal je voor een pakket waarmee je toegang hebt tot usenet. ViperNews biedt hiervoor verschillende pakketten. De prijs van een pakket wordt gebaseerd op de downloads en het aantal verbindingen dat je nodig hebt. Voor een klein pakket voor Usenet betaal je bijvoorbeeld nog een twee euro per maand. Wanneer deze toegang boven de 10 euro zou kosten zou je waarschijnlijk afhaken, maar voor twee euro heb je toegang tot een plek met een hoop relevante inhoud. Best een aantrekkelijke optie dus!

Is het veilig?

Zoals eerder benoemd is kan je in usenet en in een nieuwsgroep veilig werken. Je komt natuurlijk in een groep met allerlei onbekende gebruikers. Dit is echter geen probleem omdat je al jouw berichten en bestanden download via jouw eigen netwerk en niet via een andere partij. Daarnaast is de verbinding beveiligd, zodat jouw data niet gelezen of aangepast kan worden door bijvoorbeeld een crimineel. Dit maakt Usenet dus een veilige omgeving om nieuwe dingen te ontdekken, en dat voor weinig geld.

https://www.vipernews.com/nl/