linkstrategie
Image default
Woning en Tuin

Altijd een opgeruimde slaapkamer dankzij een bed met opbergruimte + meer tips

De slaapkamer is een ruimte in je huis waar je tot rust wil komen. Daarom is het van essentieel belang dat deze kamer een sfeer heeft van rust en ontspanning. Een hoop rondslingerende kledingstukken en een overvolle slaapkamer dragen niet bij aan een rustige sfeer en aan een goede nachtrust. De vraag is alleen hoe zorg je ervoor dat de slaapkamer altijd is opgeruimd? Gelukkig zijn hier goede oplossingen voor. Even verder lezen dus…

Kijk eerst eens met een kritisch oog naar je slaapkamer

Om een opgeruimde slaapkamer te creëren moet je eerst eens kritisch kijken. Het is eigenlijk heel simpel doe net of je door de ogen van een vreemde kijkt naar je eigen slaapkamer. Dan zie je van zelf waar de zogenoemde pijnpunten liggen qua opruimen. Vandaar uit kan je dan een gerichte oplossing gaan zoeken. Om een voorbeeld te geven. Heb je veel schoenen op je slaapkamer staan en passen die onmogelijk in de kast? Kijk of je een apart schoenenkastje kan kopen om ze daarin op te bergen. Misschien ben je een fanatieke lezer en liggen er op je nachtkastje nog een grote stapel boeken die je nog een keer wil lezen. Daar creëer je niet echt een opgeruimde slaapkamer mee. Haal alle boeken weg die je momenteel niet aan het lezen bent en geef ze buiten de slaapkamer een goed plekje (bijvoorbeeld in de boekenkast). Dan heb je uiteindelijk alleen het boek nog liggen wat je aan het lezen bent. Op deze manier ga je heel je slaapkamer na en zoek je gerichte oplossingen.

Creëer meer opbergruimte door een bed met lades te kopen 

Meer opbergruimte op de slaapkamer creëren. Het is een hele goede oplossing om kleding, schoenen, beddengoed of andere lossen spullen op te bergen. Ook is het goed om daarbij alle ruimte die er is goed te benutten. Denk bijvoorbeeld eens aan de ruimte onder bed. Je kan een bed kopen met lades onderin. Je creëert op die manier in een handomdraai extra opbergruimte. Maar wel op een wijze die verder geen extra ruimte in beslag neemt. Het is echt fijn om te zien hoeveel spullen je eigenlijk kwijt kan in een bed met lades. Bovendien heeft het ook nog als voordeel dat je niet iedere keer met de stofzuiger onder het bed hoeft te zuigen. Een bed met lades geeft je bijvoorbeeld de mogelijkheid om al je beddengoed onder bed te bewaren. Dit is handig omdat je het altijd bij de hand hebt. Daarnaast scheelt dit ook behoorlijk ruimte in je garderobekast. Waardoor je meer kleding in de kast kwijt kan. Bedden met opbergruimte hebben dus tal van voordelen en zijn beschikbaar in veel verschillende afmetingen.

Rondslingerende kleding? Leg of hang het allemaal op in een garderobekast

Een grote garderobekast mag echt niet ontbreken op een slaapkamer. Wil je de slaapkamer altijd opgeruimd houden? Dan moet je ervoor zorgen dat je alle kleding in een kast kan leggen of hangen. Geen stoel meer met stapels kleding of broeken en T-shirts die her en der op de grond liggen. Heb je gewoon te veel en past het niet in je garderobekast? Dan kan je kijken of je op een andere kamer nog plaats hebt voor een extra kledingkast of je moet een keer flink gaan opruimen. Een slaapkamer die je netjes opgeruimd wil houden daar passen geen rondslingerende kleren bij.

Gerelateerde artikelen

Goedkoop isolatiemateriaal van hoge kwaliteit

Shop de mooiste woon- en tuinartikelen, zoals Caresse boxsprings en 4 Seasons tuinmeubelen

Tips bij het kopen van een huis