linkstrategie
Image default
Winkelen

5 redenen waarom elke oudere een wandelstok moet kiezen

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek staat Nederland op de tweede plaats in Europa, als het gaat om de laatste 65-plussers. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er meer mensen zijn die moeten leren omgaan met achteruitgang in hun gezondheid en mobiliteit. Wanneer een wandelstok een goed alternatief is voor minder mobiele ouderen, zijn er zeker vijf redenen waarom elke ouder persoon een wandelstok moet kiezen.

1. Extra balans

De grootste factor waarom ouderen een wandelstok moeten kiezen, is dat de wandelstok een extra balans geeft tijdens het lopen. Een wandelstok helpt ouderen om hun evenwicht te behouden als ze lopen. Als ze hun been levenslang steunen, kunnen ze de kracht verdelen, waardoor ze minder gemakkelijk kunnen struikelen.

2. Ondersteuning voor gewrichten en spieren

Een wandelstok helpt ouderen ook om gewrichten en spieren te versterken en te ondersteunen. Het biedt niet alleen extra ondersteuning tijdens het lopen, maar de wandelstok helpt ook om de druk die op de gewrichten wordt uitgeoefend te verminderen, waardoor het risico op blessures wordt verminderd. Ook vermindert het het risico op ongelukken, waaruit vaak letsel of handicaps resulteren.

3. Een goede vervanging voor een rollator

Een wandelstok is een prima vervanging voor een rollator bij ouderen die slecht ter been zijn. Hoewel een rollator de beste optie is voor oudere personen die blind of slechtziend zijn, kiezen velen er toch voor om een wandelstok te gebruiken, omdat ze hun evenwicht en behendigheid met een wandelstok beter kunnen behouden.

4. Voor extra stabiliteit

Een wandelstok is een uitstekend hulpmiddel voor ouderen die moeite hebben met het lopen van lange afstanden. De wandelstok biedt veel extra stabiliteit, waardoor ouderen met een slechte balans gemakkelijker kunnen lopen en hun evenwicht kunnen bewaren.

5. Weinig mobiliteit

Tot slot is het voor ouderen die moeite hebben met de mobiliteit een uitstekende oplossing om een wandelstok te gebruiken. Veel ouderen kunnen niet meer lopen, maar kunnen wel enigszins autonoom blijven als ze een wandelstok gebruiken. Conclusie Met deze vijf belangrijke redenen achter de hand, is het duidelijk dat een wandelstok een belangrijk hulpmiddel is voor ouderen die slecht ter been zijn. Als u op zoek bent naar een goede wandelstok, raden wij aan om eerst naar onze selectie van de top 10 geteste wandelstokken op Seniorenvragen.nl te kijken.