ma. aug 2nd, 2021
Linkstrategie

Carrière maken, iedereen wil het. We willen allemaal werk doen wat we leuk vinden en er het liefst ook nog veel geld voor terugkrijgen. Toch is de praktijk een grote pil om te slikken en gaat het bijna nooit zo gemakkelijk als je zou willen dat het gaat. Zelfs voor een supermarktbaantje voor tieners wordt vaak al bijna evenveel jaren ervaring gevraagd als dat de sollicitanten oud zijn. Na het behalen van een diploma wordt het niet veel beter. Door de schaarste aan vacatures kunnen werkgevers vergaande eisen stellen en is het voor veel mensen onbegonnen werk om een baan op niveau te krijgen, laat staan eentje die naadloos aansluit bij de wensen van de persoon zelf.

Waar een wil is, is altijd een weg, al kan het wel een strijd worden. Om het meeste er uit te halen doe je er goed aan de hulp van een professional in te schakelen die ervaring heeft met het begeleiden van mensen naar hun geambitieerde functie en die bovendien ook weet wat de mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt. Een loopbaanbegeleider is de juiste persoon. Samen kan je kijken naar de mogelijkheden voor een carrièreswitch, bijscholing of een traject waarbij je op de lange termijn toch op de plek komt waar je wilt zijn.

Zakelijke coaching kan hier ook een onderdeel van zijn, maar kan ook los hiervan worden ingeschakeld. Dit gaat meer over het opdoen van de juiste ervaringen en het ontwikkelen van de juiste vaardigheden om een bepaald doel te bereiken en kan je tot zekere hoogte zien als een vorm van personal training. Samen kijk je naar de verschillen tussen de realiteit en de gewenste situatie en stel je een plan op om deze verschillen weg te werken. Je carrière maak je immers zelf, maar om het meeste eruit te halen is hulp bijna een must.

Voor meer info : hier klikken

Door