ma. aug 2nd, 2021
Linkstrategie

Iedereen heeft, met helaas een enkele uitzondering, een dak boven zijn of haar hoofd. Dit zijn enorm veel daken en dus ook heel veel vierkante meters waar bijzonder weinig gebruik van gemaakt wordt. Verreweg de meeste daken in Nederland zijn simpele, braakliggende daken waar hoogstens een beetje mos op groeit, maar verder niets mee gebeurd. Dit moet anders kunnen, want in Nederland krijgen we steeds meer te kampen met ruimtegebrek, dus waarom deze ruimte dan niet benutten?

Het dak kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden, afhangend van de hoogte, de stijl en het design. Een simpel, schuin dak komt het meest voor op woningen door heel Nederland. Deze daken uitermate geschikt voor zonnepanelen. Dit heeft als voordeel dat je er zelf ook nog een extra zakcentje aan overhoud en je bijdraagt aan een betere wereld. Een andere optie met een schuin dak is om het dak te voorzien van een soort dakbedekking die de natuur de ruimte geeft. Schakel bijvoorbeeld een rietdekker in van een erkend rietdekkersbedrijf en leg een rieten dak. Dit is even veilig en isolerend als elk ander soort dakbedekking, maar geeft insecten, vogels en planten wel de ruimte om verder te groeien, zodat de natuur niet volledig uit de stad verdwijnt. Zelf hou je er een mooi spektakel aan over en zie je in mei misschien wel kleine vogeltjes.

Platte daken bieden veel meer mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan urban farming, dus het hebben van een moestuin op je dak. Ook kan je het dak simpelweg inrichten als dakterras of ander buitenterrein waar je in de zomer kunt genieten van de zon. Urban farming biedt ook de mogelijkheid om te genieten van de zon, maar zorgt daarnaast voor gratis verse groenten  en kruiden uit eigen tuin! Het dak kan voor veel dingen gebruikt worden en het maakt niet uit voor wat, maar laat het in ieder geval niet braak liggen!

Voor meer info : hier klikken

Door