vr. jun 18th, 2021
Linkstrategie

Een printer kopen. We doen het erg vaak en zonder echt na te denken over wat de voor- en nadelen zijn van bepaalde soorten printers. Toch is het handig om te kijken welke printer nou voor jou het meest geschikt is, zeker als de printer ook gebruikt gaat worden voor professionele doeleinden.

Er zijn grofweg drie soorten printers (3D printers buiten beschouwing gelaten): hiervan zijn inkjet printers en laserprinters het meest bekend. Daarnaast heb je nog de hot foil printers. De meeste mensen gebruiken alleen een inkjet printer of een laserprinter. Deze printers worden allebei gebruikt voor het printen van tekst op papier in zowel kleur als zwart wit, zijn qua grootte vaak bijna even groot en kunnen bij speciaalzaken als www.kba-metronic.com  gevonden worden.

Het verschil van deze printers zit hem dan ook niet in de functie, maar voornamelijk in de kwaliteit en de doeleinden. Een inkjet printer is goedkoper in aanschaf en werken door middel van vloeibare inkt die op het papier wordt gespoten. Ze zijn erg geschikt voor foto’s, maar gebruiken dure inkt en vereisen het nodige onderhoud. Een laserprinter is duurder in aanschaf en werkt met droge inktpoeder. De rol in de printer is magnetisch geladen en hier wordt de print door middel van een laser op afgebeeld. Vervolgens wordt door verhitting de print op het papier gedrukt. Het voordeel is hierbij de hoge kwaliteit en weinig onderhoud, maar foto’s zien er met een laserprinter over het algemeen niet mooi uit.

Hot foil printers worden gebruikt voor het printen op andere materialen dan printpapier. Hierbij wordt verf op de folie/plastic gesmolten. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt op verpakkingen, maar ook op bankbiljetten en visitekaartjes. Deze printers worden daarom meestal door bedrijven gebruikt, maar als je veel werkt met visitekaartjes, CD hoesjes of andere verpakkingen werkt, zijn ze zeker het bekijken waard.

Voor meer info : hier klikken

Door