vr. jun 18th, 2021
Linkstrategie

In onze huidige samenleving zijn we de hele tijd bezig met onze apparaten. Onze telefoons, navigaties, laptops en camera’s zijn stuk voor stuk onmisbaar in onze levens. Heb jij er daarom wel eens over na gedacht hoe al die apparaten gemaakt worden? Hoe zorg je er nou voor hoe je een goed werkende telefoon in elkaar zet? En als je hem hebt gemaakt, hoe zet je er dan allemaal van die apps op? Al die apps en programma’s zijn door iemand bedacht en gecodeerd. Dat klinkt allemaal heel erg moeilijk, maar dat hoeft het zeker niet te zijn! Want, coderen kan je leren.

 

Heb jij nou altijd al willen weten hoe je zelf een app kan maken, of hoe je je eigen website kan ontwikkelen of misschien wel hoe je een laser graveermachine kan coderen? Blijf dan even doorlezen in dit artikel over coderen.

 

Het mooie aan coderen, is dat je het jezelf gemakkelijk kan aanleren. Net zoals dat gaat met andere dingen, betekent coderen vooral veel oefenen, nog meer oefenen en nog meer oefenen. Misschien ben je een natuurtalent en misschien niet. In ieder geval zal je er best wat uurtjes in moeten steken om het fijne van coderen te leren en er handig in te worden.

 

Coderen is net zoiets als een nieuwe taal leren. Het vervelende is dan wel dat er heel veel programmeertalen zijn. Je moet dus van tevoren wel weten of je software wil maken om een plantenpaspoort printen, of dat je een website wil ontwikkelen. Het is wel zo, dat als je een codeertaal onder de knie hebt, het makkelijker leehnavasor is om ook andere talen te begrijpen. De talen waar je uit kan kiezen zijn: Python, Ruby, CSS, APIs, JavaScript, jQuery, PHP en HTML. Dat zijn er dus behoorlijk wat. Vaar moet je er dus ook meerdere combineren om een wat lastiger software te ontwikkelen. Maar maak je geen zorgen als je niet weet hoe je dit moet leren, er zijn meer dan genoeg cursussen en tutorials beschikbaar. Zo kan jij binnen de kortste keren coderen!

Voor meer info : hier klikken

Door