ma. aug 2nd, 2021
Linkstrategie

De economische crisis is volgens sommigen voorbij nu de economische groei aantrekt, de huizenverkopen stijgen en sommige markten langzaamaan groei waarnemen. Toch is men nog lang niet terug op het niveau van voor de crisis. Er heerst een heleboel chaos die direct of indirect nog het gevolg zijn van de bankencrisis uit 2008. Beleggers merken hier heel veel van, want niets is meer hetzelfde en er zijn geen veilige havens voor zover bekend.

Eén van de belangrijkste grondstoffen voor producenten, landen en beleggingsfondsen is de olie. De olieprijs steeg tot voor kort eigenlijk alleen maar, omdat er altijd vraag naar was en het langzaamaan schaarser werd. Toch is recentelijk gebleken dat het geen veilige haven is. Door overproductie, onenigheid tussen de OPEC landen en het herintreden van Iran op de oliemarkt hebben gezorgd voor meer vaten aan olie dan er nodig waren, waardoor de prijzen halveerden. Ondanks dat de olie momenteel weer in de lift zit blijft het toch oppassen geblazen.

Toch is het niet één en al slecht nieuws op de financiële markten en de beurzen. Alhoewel het een stuk turbulenter is en je nog beter op moet letten dan voorheen, is het ook voornamelijk een kwestie van leren beleggen in tijden zoals deze. Zo is geld beleggen nog steeds rendabel, want er zijn zat bedrijven die nog hard doorgroeien. Toch kiezen veel beleggers de afgelopen maand voor goud. Goud is van oorsprong een edelmetaal waar men bij twijfel naar teruggaat omdat dit tot nu toe wel altijd een veilige haven is gebleken. Doordat er zoveel vraag is naar goud stijgen deze prijzen nu wel hard en doe je er dus wel goed aan om te kijken of het nu het juiste moment is. Vandaar dus nogmaals de oproep om dubbel zo goed op te blijven letten.

Voor meer info : hier klikken

Door