ma. aug 2nd, 2021
Linkstrategie

Kerst is eigenlijk best wel veel werk. December is al een drukke maand en de kerstdagen zijn hiervan het hoogtepunt. Er moet van alles geregeld worden, van een kerstdiner tot een kerstboom en cadeautjes. Je wil natuurlijk niet gestrest en oververmoeid het nieuwe jaar in gaan en daarom is het belangrijk op ook in de decembermaand (misschien wel juist in de decembermaand) af en toe je rust te pakken. En ja, dan is het kerstdiner misschien een beetje minder perfect. Hoe erg is dat?  

Een manier waarop je kunt kiezen voor gemak is een kant en klare kerstboom nemen. Als je er over nadenkt, kost een kerstboom best veel tijd en moeite. Eerst moet je hem ergens gaan kopen en naar je huis vervoerd zien te krijgen. Vervolgens moet je hem in je huis zetten en optuigen, waarbij je eerst een uur bezig bent met de lampjes uit elkaar te halen, want die gaan op magische wijze elk jaar weer volledig in de knoop. Vervolgens moet je alle versiering ophangen. En daarna moet je de boom verzorgen, water geven en de naalden steeds opzuigen. Bij elkaar zijn dat best wat uurtjes. Een kunstkerstboom kopen die al volledig versierd is, is dan lang zo’n gek idee nog niet. En niemand hoeft het te weten, want het ziet er (minstens) net zo mooi uit!

Ook cadeautjes kopen is een flink klusje. Want zie er maar eens achter te komen wat iedereen zou willen hebben. Om het makkelijker te maken kun je dit jaar ook lootjes trekken. Iedereen koopt dan één cadeau voor één iemand. In dat ene cadeau kun je dan je volledige aandacht steken en zo doet iedereen een klein deel van het werk.

Als laatste is het belangrijk om te onthouden dat het allemaal niet zo perfect hoeft te zijn. Het gaat immers om de feeststemming en niet om alles daaromheen.

 

Voor meer info : hier klikken

Door