ma. aug 2nd, 2021
Linkstrategie

Jarenlang heb je het standaard pad bewandeld. Je hebt de basisschool gedaan, vervolgens de middelbare school en daarna ben je een vervolgopleiding gaan doen. Je hebt in die periode al een aantal keuzes gemaakt die invloed hebben gehad op je toekomstige carrière, maar nu staat de grootste keuze voor je neus. Je bent klaar met studeren en je bent op zoek naar een baan, maar hoe pak je dat aan?

Als eerste is het belangrijk om er achter te komen waar je goed in bent en waar je plezier uit haalt. Waarschijnlijk ben je daar tijdens je opleiding al een beetje achter gekomen, maar denk er eens goed over na. Kijk ook naar de praktische zaken. Zou je ooit in het buitenland willen werken? Hoe veel uur per week wil je werken? Welke opleiding heb je gedaan en wat sluit daar op aan?

Als je eenmaal weet wat je wil, is de volgende stap om te kijken wat er allemaal mogelijk is. Wat voor functies bestaan er die bij jouw wensen passen? Je kunt op verschillende vacature websites kijken. Het gaat dan niet meteen om het vinden van de baan, maar meer om het oriënteren op wat er allemaal is. Beperk jezelf hierbij niet te veel, wees open-minded en sta open voor dingen waar je wellicht nog niet eerder aan had gedacht.

Als je eenmaal weet wat je wil en wat er mogelijk is, is het belangrijk dat je jezelf goed kunt presenteren voor een sollicitatie. Zorg als eerste voor een goed CV. Je kunt hierbij gebruik maken van een online diploma register om aan te geven welke diploma’s je al hebt gehaald. Maak je CV overtuigend en bondig.

 

Hopelijk vind je na een tijdje een baan die je leuk lijkt. Dan volgt er nog iets belangrijks, namelijk praten over geld. De meeste mensen doen het liever niet, maar uiteindelijk is het wel belangrijk. Maak een loonberekening en kijk of het salaris past bij de functie die je gaat beoefenen.

Voor meer info : hier klikken

Door