ma. aug 2nd, 2021

Onder jongeren, en ook steeds meer volwassenen is gamen de laatste jaren erg populair geworden. Gamen is competitiever geworden, en steeds meer grote bedrijven sponsoren deze games ook. E-sports is de afgelopen jaren ook in de wereld gekomen. Zo worden er teams gemaakt, en kan er worden gespeeld voor serieuze bedragen. Ook het streamen van games is een baan geworden, en steeds meer mensen kijken naar gamen in plaats van gamen zelf. Misschien ben jij iemand die gamen op zich leuk vind, maar dit niet lang kan volhouden. Geen probleem natuurlijk, maar de vraag is of je wel de echte ervaring van gamen hebt meegemaakt. Om de ervaring beter te maken, zijn in deze blog een paar zaken benoemd die daarvoor kunnen zorgen.

Set up

De inrichting van de kamer waar je gaat gamen is erg belangrijk voor de ervaring van gamen. Zo is het belangrijk om een goed bureau aan te schaffen. Een goed bureau heeft de juiste hoogte, en voldoende ruimte om een beeldscherm, en mogelijk een toetsenbord en muis op kwijt te kunnen. De materialen om te gamen zijn natuurlijk ook belangrijk. Zorg ervoor dat je een goede controller of toetsenbord aanschaft. Ook is het leuk om voor racegames een stuur met pedalen aan te schaffen. Zo ervaar je net als of je echt in een race auto zit. Het zitten brengt ons bij het volgende, en dat is een goede stoel. Tegenwoordig worden er speciale gamestoelen gemaakt. Deze stoelen hebben net als andere bureaustoelen ergonomische eigenschappen. Een ergonomische gamestoel zorgt voor comfort, en kan ook gezondheidsproblemen voorkomen. Het laatste en niet onbelangrijk “het scherm”. Zonder scherm kan je geen game spelen.  Nu denken veel mensen dat een zo groot mogelijk scherm de ervaring beter maakt. Maar in veel gevallen is dat niet zo. Een groter scherm kan ook de prestatie in de weg zitten. Een te klein scherm trouwens ook. Zorg voor een mooi formaat waar jij je prettig bij voelt. Een curve scherm kan ook een mooie toevoeging zijn aan de set-up. Zo zit je misschien net wat meer in het spel wat je speelt.

Geluid

Een belangrijk onderdeel van gamen is het geluid. Zonder goed geluid, komt de game minder goed binnen en kunnen ook de prestaties tegenvallen. Voor sommige games is geluid belangrijker dan anderen. Je kan voor goed geluid zorgen doormiddel van boksen op de tafel, maar een headset of koptelefoon is vaak beter. Een bijkomend voordeel is dat het niet zorgt voor geluidsoverlast bij buren of bij huisgenoten. Een goede koptelefoon heeft noise canceling. Dit zorgt ervoor dat je alleen de game hoort en niks om je heen. Deze koptelefoons hebben soms ook een microfoontje om te praten met mensen online. Samen met vrienden of anderen online tot prestaties komen is een van de leukste dingen van gamen.

Verlichting

Er zijn mensen die de voorkeur hebben om in het donker te spelen. Dit kan inderdaad de ervaring van bijvoorbeeld spannende games, zoals horrorgames vergroten. Maar nog mooier is een beetje sfeerverlichting. Normale verlichting kan natuurlijk praktisch zijn, maar mooie ledverlichting of andere  sfeerverlichting geeft wat extra uitstraling aan de set-up. Er zijn systemen waar je ook steeds de verlichting kan aanpassen in verschillende kleuren. Zo zorg je ook steeds weer voor een net andere set-up.

Door