Duurzame inzetbaarheid en een loopbaancoach zijn voor medewerkers en werkgevers van groot belang

augustus 21, 2018

Naast voor medewerkers is het voor ondernemingen ook belangrijk om een duurzame inzetbaarheid in de gaten te houden. Door als werknemer te blijven werken aan je inzetbaarheid blijf je een aantrekkelijke werknemer. Inzetbaar zijn houdt in dat jouw talenten aansluiten op de eisen die de werkgever aan zijn medewerkers stelt.  Coaching helpt jou hierbij op het gebied van zelfreflectie en ontwikkeling. Voor een coach ga je naar loopbaanadviesbureau Focus. Deze expert stimuleert om het beste uit jezelf te halen. In dit traject krijg je inzicht in jezelf en in je huidige werksituatie. Bij Focus kun je ook kiezen voor de hulp van een e-coach, die 24/7 bereikbaar is. Deze online loopbaancoach beantwoordt al jouw loopbaanvragen.

Bevlogenheid bepaalt grotendeels duurzame inzetbaarheid van medewerkers

De duurzame inzetbaarheid van medewerkers is zeer belangrijk. Als medewerkers zich voldoende bevlogen voelen in hun werk, dan voelen zij zich bekwaam. Ook voelen zijn zich zowel metaal als fysiek fit. Ze nemen veel initiatief om zich verder te ontwikkelen en kunnen het werk goed aan. Maar dat is niet het enige. Bevlogen medewerkers zorgen voor een positieve sfeer in de organisatie, wat invloed uitoefent op de andere medewerkers. Bevlogen medewerkers blijven actief aan hun ontwikkeling werken. Maar hoe krijg je jouw medewerkers geïnspireerd? Hiervoor kun je het loopbaanadviesbureau Focus inschakelen. Door coaching, training of begeleiding van een loopbaancoach bij de loopbaanontwikkeling worden medewerkers geholpen om hun talenten optimaal te benutten! De specialisten in loopbaanontwikkeling.

Beter aan het werk met hulp van een loopbaancoach

Wil je na een periode van ziekte weer met volle kracht aan het werk? Heb je wat hulp nodig tijdens deze opstartfase? Schakel dan de hulp in van Focus. Focus is een landelijk loopbaanadviesbureau dat zich richt op duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Jouw loopbaancoach helpt je naar een nieuwe baan. In dit project hervind je jouw vertrouwen. Op basis van jouw vaardigheden en wensen bepalen de adviseurs welk soort werk voor jou geschikt is. Ook neem je deel aan trainingen en workshops, waar je leert hoe je presenteert en hoe je een netwerk opbouwt. Als je een geschikte baan hebt gevonden gaat de coaching van Focus door om ervoor te zorgen dat je die baan ook vasthoudt.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.