linkstrategie
Image default
Aanbiedingen

Houden verduisterende gordijnen je kamer koel?

Gordijnen hebben lang een bijzondere plaats gehad in de wereld van de woninginrichting. Lange tijd waren gordijnen het middelpunt van een kamer, en de huiseigenaar was er bijzonder trots op hoe fijn en mooi hun gordijnen waren. Tegenwoordig hebben veel nieuwe soorten raambekleding hun intrede gedaan in veel woningen, maar gordijnen zijn hun positie als favoriet van de klant blijven behouden.

Waarom houden we van gordijnen?

Gordijnen geven de kamer zijn karakter. Je kunt ze in elke interieur toepassen. Gordijnen zijn de meest veelzijdige raambekleding die er is. Gordijnen kunnen gemaakt worden in een groot aantal verschillende stoffen, elk geschikt voor de specifieke eisen van de kamer. Je kunt kiezen uit een enorme keuze aan transparante, verduisterende of lichtdoorlatende stoffen.

Voordelen van verduisterende stof

Verduisterende gordijnen worden steeds meer een opvallende verschijning in huizen en hotels. De dik geweven stof sluit het licht bijna volledig buiten, waardoor de kamer een pikdonker effect krijgt. Verduisterende stoffen zijn de favoriete keuze voor kinderkamers en mediaruimtes. Het is ook een essentieel slaapkamergedeelte wanneer je in complete duisternis wilt slapen. Er is meer dan één reden waarom verduisterende gordijnen zo in trek zijn.

Blokkeren van licht

Verduisterende gordijnen zijn gemaakt van dik geweven stof met een schuimlaag, die het licht volledig blokkeert. Voor iedereen die op oneven uren slaapt, reist of in ploegendienst werkt, of kleine kinderen heeft die overdag even een dutje moeten doen, wordt verduisterende stof een onmisbaar hulpmiddel om goed te kunnen slapen. Verduisterende gordijnen zijn ook een noodzaak voor een mediaruimte. Of je nu een film kijkt, of gewoon een pauze neemt van de verzengende zon, verduisterende gordijnen hebben een onmiddellijk kalmerend effect op de kamer.

Behalve dat ze het licht tegenhouden, zorgt de strak geweven stof ook als isolerende raambekleding. Daardoor zijn de kamers warmer in de winter en koeler in de zomer. Het ligt misschien niet voor de hand, maar de installatie van verduisterende gordijnen vermindert je energieverbruik in hoge mate.

Verminderde blootstelling aan ultraviolette stralen

Het bonusvoordeel van het blokkeren van licht komt in de vorm van verminderde blootstelling aan schadelijke UV stralen. Langdurige blootstelling aan UV stralen heeft een verwoestend effect op je meubilair. Behalve meubelbeschadigingen kunnen UV-stralen ook de verf doen verbleken. Net als onze huid heeft ook ons interieur bescherming nodig tegen de zon. Verduisterende gordijnen bieden een verhoogde bescherming tegen licht.

Privacy

Als je privacy koestert, ga dan voor verduisterende gordijnen. Samen met licht verminderen verduisterende gordijnen in hoge mate het zicht. Scherm je interieur af en houd je privéruimte beschermd.

Geluidsonderdrukking

Je kunt het effect van lawaai op onze rust en vrede niet overdrijven. Een van de bijproducten van het moderne leven, het verhoogde geluidsniveau in de buurt of op drukke straten, kan ernstige schade toebrengen aan je levenskwaliteit. Verduisterende gordijnen kunnen helpen het lawaai te dempen, zodat je rustig kunt werken of ontspannen in het behaaglijke comfort van je huis.

https://www.raamdecoratie.com