linkstrategie
Image default
Aanbiedingen

Cyberaanvallen 2022: een groter gevaar dan ooit!

Cyberaanvallen 2022: een groter gevaar dan ooit!

Vandaag de dag is alles online te vinden. De meest waardevolle informatie wordt opgeslagen in de cloud, zowel bedrijfsgegevens als persoonlijke gegevens. Deze informatie kan zeer waardevol zijn voor cybercriminelen. Anno 2022 constateren we ook dat hierdoor het aantal cyberaanvallen enorm zijn toegenomen in het afgelopen jaar. Vorig jaar gaf 29% van de Nederlandse bedrijven aan regelmatig slachtoffer te zijn van cyberaanvallen en kijkend naar dit jaar ligt het percentage op 45%. In deze blog gaan wij verder in op het fenomeen cyberaanvallen en wat we kunnen doen om het gevaar daarvan te beperken.

 

De hoge kosten van cybercrime

Nog voor de eerste aanval op Oekraïne door de Russen werd aangekondigd werd er wereldwijd een enorme piek geconstateerd in het aantal cyberaanvallen. Voornamelijk de grotere bedrijven (met een jaaromzet van minimaal €10 miljoen euro) kregen veel met deze aanvallen te maken. Wereldwijd kost het de economie liefst €10 miljard euro per jaar om cyberaanvallen tegen te gaan en te bestrijden. Een enorm bedrag waarvan verwacht wordt dat dit alleen nog maar hoger zal gaan oplopen. Veel Nederlandse bedrijven werden in 2021 ook getroffen door cybercrime. Zo werd Mandemakers in juni getroffen door cyberaanvallen wat leidde tot blokkade van een groot deel van de IT systemen van het bedrijf. In oktober van datzelfde jaar werd ook VDL Groep geraakt en daarbij alle bedrijven die onder de groep vielen. Even voor uw beeldvorming, het duurde meer dan een maand voordat alle 105 partijen weer volledig konden functioneren.

 

Het verbeteren van de digitale veiligheid en weerbaarheid

De verwachting is dat cybercriminelen constant zullen proberen om onze verdediging te doorbreken. Het is dus zaak dat wij zullen moeten werken aan een goede verdediging. Echter zal daardoor de internationale houding ten opzichte van cybersecurity moeten veranderen. De nadruk zal moeten komen te liggen op continuïteit en herstel. Even een voorbeeld: gedurende de pandemie en de aanpak daarvan verschoof van het bestrijden naar het beheersen van de pandemie. Deze aanpak zal ook geïmplementeerd moeten worden om onze digitale weerbaarheid, en dus onze digitale veiligheid, te vergroten.

 

Fundaments

Bent u ook op zoek naar manieren om uw digitale weerbaarheid te vergroten? Bezoek dan snel de website van Fundaments! Met het grote pakket aan MSP diensten van Fundaments is uw bedrijf goed voorbereid wanneer het aankomt op cyberaanvallen. 

 

https://www.fundaments.nl/